ANA-MARIJA ŽUJOVIĆ ZA REPUBLIKU: Želim da odbranim titulu prvaka Balkana, a potom da napadnem medalje na EP i SP

Autor:

Sport

01.09.2020

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bodibilderka i fitnes instruktorka ostvaruje sjajne rezultate na svim poljima.

RepublikaFoto: instagram.com/a.m.fitnessifbb
Ana-Marija Žujović

Srpska bodibilderka i fitnes instruktorka Ana-Marija Žujović odnela je trijumf na prvom ovogodišnjem takmičenju na kom je učestvovala. U pitanju je bio "International Open Cup" u Čačku, a posle velikog uspeha, Žujovićeva je u razgovoru za naš portal približila ovaj sport javnosti. Takođe, pričala je i o narednim izazovima koji je očekuju. 

Da li si očekivala bilo koje mesto osim prvog?

- Na ovom takmičenju jesam, spremam se za velika takmičenja koja predstaoje i ovo je jedno za čekiranje forme.

Koliko dugo si se spremala za takmičenje i koliko se treninzi i način ishrane razlikuju od perioda kada se ne takmičiš?

- Neposredno pre pandemije koronavirusa su krenule pripreme. Problem jeste bio što nismo znali da će se takmičenja održavati. Bilo je stresno znati hoćemo li ili ne uopšte imati neke datume. Ishrana mi je uglavnom ista u pripremnom periodu i van sezone, ali količina hrane nije. Kada se profesionalno bavite ovim poslom sebi ne smete dozvoliti velike oscilacije....

Koja takmičenja te očekuju do kraja godine?

- Već ovog vikenda putujem za Rumuniju na Balkansko prvenstvo, na kojem treba odbraniti titulu balkanskog šampiona od prošle godine. Sredinom septembra je Evropsko prvenstvo i ako sve bude kako treba, sa stanjem u svetu početkom novembra bi trebalo da se održi planetarni šampionat.

 

Reci nam nešto više o disciplini u kojoj se takmičiš?

- Moja kategorija Fitness predtavlja plesnu koreografiju u kojoj treba da pokažete sve svoje sposobnosti u 90 sekundi. Od gimanstike, akrobatike, gipkosti, skokova, upora... I prikazivanje fome u smislu pozinga I isticanja mišićnih grupa.

Ko ti je najveća konkurencija?

- Svaka prvakinja.

Tvoj cilj koji želiš da ostvariš do kraja karijere? Koliko godina još sebe vidiš u takmičenjima?

- To se nikda ne zna. Svakako je cilj evropska I svetska medalja. Želja kojoj težim jeste da ostanem u ovom sportu, postoji tu nekoliko načina, videćemo...

 

 

Savet za one kojima je teško da počnu da treniraju? S obzirom da se baviš i personalnim treninzima, na koji način stimulišeš svoje vežbače kada udju u fazu "mrzi me, teško mi je, ne vežba mi se..."?

- Svaki trener treba da bude psiholog. Nisu svi ljudi isti, nekome treba podvikuti sa nekim ići blago. Ako im jasno predočite uspeh odnosno rezultat koji mogu imati, mislim da je lakše onda da prihvate put.

Koliko je za rekreativce optimalno da treniraju nedeljno?

- Sada više rekreacija nije samo rekreacija. I tu imate podgrupe tipa visoko rekreativan itd. Mirlim da je realno između tri i pet puta nedeljno.

Koliko praviš najduže pauze u treniranju?

- Uh, ne pravim nikada samo oslabaim inteniztet.

Kada neko iz nekog razloga prekine sa treninzima, koliko mu treba da se vrati u staru formu (pauze od nedelju, dve i mesec dana)?

- To je individualno i zavisi od dosta faktora. Pređašnje forme, ali i sposobnosti povratka, motivacije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading