MMA BORAC KRČI PUT KA UFC TITULI: Rakiću talična srpska trobojka!

Autor:

Sport

31.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar u oktagon ušao s našom zastavom i pobedio Entonija Smita jednoglasnom odlukom sudija. Sada je u konkurenciji za tron u poluteškoj kategoriji UFC.

RepublikaFoto: youtube.com/ Stormo Brawl Stars
Aleksandar Rakić

MMA Borac Aleksandar Rakić rođen je pre 28 godina u Beču, ali nikada nije zaboravio srpske korene. Na meč karijere protiv Amerikanca Entonija Smita Rakić je u oktagon u Las Vegasu izašao pod srpskom trobojkom, koja mu je očigledno bila talična, pa je prebio rivala i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudija (30:26, 30:27, 30:27). Rakić će se, dakle, u narednom periodu boriti isključivo pod srpskom zastavom (dosad se vodio kao Austrijanac), a koliko je bio dominantan protiv slavnog protivnika, svedoči i podatak da je imao 136 upućenih udaraca naspram 20 Smitovih i 12 minuta i 16 sekundi kontrole u parteru, nasuprot svega pet sekundi za Smita.

Ovom pobedom Aleksandar je sebi otvorio put ka UFC tituli. Taj put biće lakši jer je legendarni Džon Bouns Džouns upraznio mesto šampiona u poluteškoj kategoriji, a UFC je šansu da se bore za titulu dodelio Rejesu i Blahoviču. Rakić je posle borbe sa Smitom istakao da mu je želja da mu naredni rival bude bolji iz tog duela, odnosno naredni šampion.

- Čitava divizija će morati da me shvati ozbiljno, a želim da mi protivnik u sledećem meču bude bolji iz duela Dominik Rejes - Jan Blahovič - izjavio je Rakić.

Srpski borac sada ima skor od 13 pobeda i dva poraza u karijeri, dok u UFC ima pet pobeda i jedan poraz.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading