(FOTO, VIDEO) Pijace ponovo rade: Na otvaranju solisti opere pevali građanima!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.04.2020

13:09

U Beogradu su danas ponovo počele sa radom i pijace u zatvorenom prostoru, među kojima je i Palilulska pijaca, gde su građani koji su došli da pazare namirnice imali nesvakidašnju priliku da čuju nastup solista opere Narodnog pozorišta.

Grad Beograd
Nastup solista opere Narodnog pozorišta

Događaju je prisustvao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je rekao da je na taj način poslata divna slika u svet.

- Mi smo danas želeli da na simboličan način proslavimo to što su zatvorene pijace u Beogradu otvorene. Zahvaljujem direktorki opere Narodnog pozorišta Jasmini Trumbetaš Petrović koja nam je izašla u susret i zajedno sa solistima opere organizovali smo za posetioce pijace ovo malo iznenađenje - rekao je Vesić.

On je zahvalio solistima jer u situaciji u kojoj se naša zemlja trenutno nalazi oni ne mogu da nastupaju.

- Ovo je bila divna prilika da narodu posvete nekoliko lepih numera. Takođe, želeli smo da na ovaj način pružimo podršku Italiji koja nam puno pomaže i njenom narodu koji nam je uvek bio prijatelj - rekao je Vesić i podsetio da je Srbija nedavno poslala medicinsku pomoć Italiji kao podršku u borbi protiv koronavirusa.

Direktorka opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš Petrović je rekla da su se umetnici na ovaj način solidarisali sa umetnicima celog sveta, a naročito Italije i Španije koje su, dodala je, najviše stradale zbog korona virusa.

- Umetnici mogu da vežbaju u svojim sobama, ali ono što oni daju to je živa predstava tako da jedva čekamo da stanemo na naše daske sa porukom da ćemo se svim silama boriti da jedni druge poštujemo više - rekla je Trumbetaš Petrović.

Kako je dodala, možda je upravo ovaj karantin učinio da kao društvo razmislimo o nekim svojim prethodnim postupcima i budemo bolji ljudi.

 

 

Sve pijace koje se nalaze na otvorenom i u zatvorenom prostoru kao što su pijaca "Palilula" i TC "Novi Beograd" i u sistemu su JKP "Gradske pijace" počele su sa radom, nakon što su bile zatvorene zbog epidemije virusa korona.

Pijace će raditi svakog dana u periodu od sedam do 15 sati, osim ponedeljka i u danima kada je na snazi zabrana kretanja.

Komentari (0)

Loading