(FOTO) Počela distribucija paketa pomoći za osobe sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

16.04.2020

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas magacin humanitarne organizacije Banka hrane, gde se spremaju paketi pomoći za osobe sa invaliditetom i roditelje dece sa smetnjama u razvoju. Reč je o partnerskoj akciji "Adrija medija grupe", Grada Beograda i ove organizacije, tokom koje će ugrožene kategorije stanovništva dobiti ukupno osam hiljada paketa pomoći.

Foto: beograd.rs
Goran Vesić u obilasku magacina

– Posle distribucije 173 hiljade paketa za penzionere sa teritorije Beograda s primanjima manjim od 30 hiljada dinara, Grad Beograd se pridružio novoj akciji pomoći, ovog puta osobama sa invaliditetom i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju. Prikupljamo donacije od različitih kompanija i do sada je pripremljeno dve hiljade paketa. Upravo danas počinje distribucija – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da će paketi pomoći biti dostavljeni do njihovih kuća.

– Osim toga, Grad Beograd priprema još šest hiljada paketa. Pet hiljada namenjeno je osobama sa troje i više dece, a koja idu u vrtiće na teritoriji Beograda, kao i za oko hiljadu dece kojima Grad plaća boravak jer su iz socijalno ugroženih porodica – kazao je Vesić.

On je dodao da paketi sadrže oko petnaest proizvoda, ukupne vrednosti više od hiljadu dinara.

– Na ovaj način pokazujemo solidarnost i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je vreme kada svi treba da pružimo ruku jedni drugima, a nadam se da će solidarnost ostati i nakon epidemije – naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika zahvalio je brojnim kompanijama koje nesebično pomažu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da su tokom vanrednog stanja posebno ugrožene osobe sa invaliditetom, koje se u novonastalim okolnostima susreću sa brojnim problemima.

– Grad je prepoznao ovaj problem i zajedno sa "Adrija medija grupom" i Bankom hrane pokrenuo akciju "Podrži život", u okviru koje će za osobe sa invaliditetom, kao i za roditelje dece sa posebnim potrebama na teritoriji Beograda, biti obezbeđeno oko osam hiljada paketa. Svi smo zajedno u ovoj borbi za život, a kako nam se zajednička akcija zove "Doniraj za život", veoma je važno da na donaciju podstaknemo i druge društveno odgovorne kompanije koje žele da pomognu najugroženijim sugrađanima. Ovoj kategoriji naših sugrađana pomoć je potrebna svakodnevno – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da je cilj, osim da paket osnovnih životnih namirnica dođe do svake osobe sa invaliditetom, i iniciranje rešavanja problema i potreba osoba sa invaliditetom na svim nivoima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kovač

16.04.2020 11:35

Blago Beogradjanima. Ja, kao penzioner sa malom penzijom, još ništa nisam dobio.