Beograđani mole da plate kaznu ODMAH, samo da porodice ne saznaju gde su VRŠLJALI za vreme policijskog časa

Autor: politika.rs, republika.rs

Vesti

15.04.2020

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupno 140 Beograđana osuđeno je minulog vikenda na novčane kazne tokom do sada najdužeg policijskog časa koji je uveden kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Od petka u 17 časova do ponedeljka u pet sati, u Prekršajni sud u Beogradu policija je privodila sve one koji su se na teritoriji glavnog grada našli van svojih domova u zabranjeno vreme i bez dozvole za kretanje.

Među onima koji su prekršili policijski čas bilo je onih koji su se vraćali sa fudbala, ali i, kako piše "Politika", onih koji su odmah po privođenju želeli da plate kaznu, samo kako njihovi članovi porodica - ne bi saznali gde su bili!

Ostaje nepoznanica zbog čega bi građani od svojih najbližih krili gde su odlazili. Razlozi mogu da budu različiti - od toga da zaista nisu želeli da njihove porodice znaju koja mesta ili osobe su posećivali, preko toga da nisu ni znali da je osoba otišla negde u vreme policijskog časa, do sramote od privođenja i krivične prijave.

Do sada je samo 25 sudija najvećeg prekršajnog suda bilo dežurno zbog privođenja građana koji ne poštuju policijski čas, a minulog vikenda bilo ih je 43.

Podsetimo, shodno preporuci Ministarstva pravde, sve sudije koje su starije od 60 godina, zatim one koje imaju decu mlađu od 12 godina i sudije sa zdravstvenim problemima nisu u obavezi da dolaze u sud, već imaju pravo da završavaju svoje predmete od kuće. Tako danas u celom pravosuđu veliki broj sudija radi od kuće, a samo mali broj njih dolazi na radno mesto i postupa u aktuelnim predmetima.

Samo u Beogradu kažnjeno je do sada više od 1.400 građana zbog kršenja mere zabrane kretanja, a to je bilo veliko opterećenje za samo 25 dežurnih sudija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading