Vesić: Arena od podne spremna da bude alternativna bolnica

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.04.2020

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Beogradska Štark arena će od podne postati nova, četvrta alternativna bolnica za pacijente obolele od koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom", potvrdio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Štark arena spremna za pacijente

On je podsetio da je juče u Areni završeno pakovanje paketa pomoći za penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara, i naveo da će čišćenje objekta biti završeno do 10 sati, kada će Institut za biocide početi dezinfekciju.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da u Areni bude 1.500 kreveta, ali će taj broj zavisiti od pratećih sadržaja.

On je u izjavi za RTS podsetio da su do sada alternativne bolnice postavljene na beogradskom Sajmu i u halama "Aleksandar Nikolić" i "Ranko Žeravica".

RepublikaFoto: Grad Beograd

Kako je rekao, u hali "Aleksandar Nikolić" broj kreveta smanjen je sa 300 na 153, nakon što su dodati prateći sadržaji, dok će u hali "Ranko Žeravica" biti 108 kreveta.

- Nadam se da u Areni neće biri smešten niko, a da li će biti neko zavisi od toga koliko ćemo poštovati prepruke vlade i epidemiologa. Ako budemo poštovali mere, ove bolnice će postojati samo preventive radi - istakao je Vesić.

On je podsetio da je Grad Beograd doneo odluku o dezinfekciji stambenih zgrada na svim opštinama.

Iako su beogradske opštine na sebe preuzele dezinfekciju ulaza, Vesić je pozvao građane da uzmu dezinfekciona sredstva koja je grad postavio u tankovima ispred svih opština, kako bi mogli da dezinfikuju domove.

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović
Goran Vesić

On je potvrdio da će pripadnici komunalne milicije raditi zajedno sa policijom na kontroli poštovanja mere zabrane kretanja.

Kako je rekao, oni će u skladu sa svojim nadležnostima pozivati policiju ako primete nekoga kokrši mere.

- Svi smo na jednom zadatku, a to je da se borba protiv korna virusa što pre završi i da konačno izađemo iz ove krize. Zato je važno da kontrolišemo poštovanje svih uredbi i svih preporuka epidemiologa - rekao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading