Vesić: Arena od podne spremna da bude alternativna bolnica

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.04.2020

09:27

"Beogradska Štark arena će od podne postati nova, četvrta alternativna bolnica za pacijente obolele od koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom", potvrdio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: Grad Beograd
Štark arena spremna za pacijente

On je podsetio da je juče u Areni završeno pakovanje paketa pomoći za penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara, i naveo da će čišćenje objekta biti završeno do 10 sati, kada će Institut za biocide početi dezinfekciju.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da u Areni bude 1.500 kreveta, ali će taj broj zavisiti od pratećih sadržaja.

On je u izjavi za RTS podsetio da su do sada alternativne bolnice postavljene na beogradskom Sajmu i u halama "Aleksandar Nikolić" i "Ranko Žeravica".

Foto: Grad Beograd

Kako je rekao, u hali "Aleksandar Nikolić" broj kreveta smanjen je sa 300 na 153, nakon što su dodati prateći sadržaji, dok će u hali "Ranko Žeravica" biti 108 kreveta.

- Nadam se da u Areni neće biri smešten niko, a da li će biti neko zavisi od toga koliko ćemo poštovati prepruke vlade i epidemiologa. Ako budemo poštovali mere, ove bolnice će postojati samo preventive radi - istakao je Vesić.

On je podsetio da je Grad Beograd doneo odluku o dezinfekciji stambenih zgrada na svim opštinama.

Iako su beogradske opštine na sebe preuzele dezinfekciju ulaza, Vesić je pozvao građane da uzmu dezinfekciona sredstva koja je grad postavio u tankovima ispred svih opština, kako bi mogli da dezinfikuju domove.

Tanjug/T. Radovanović
Goran Vesić

On je potvrdio da će pripadnici komunalne milicije raditi zajedno sa policijom na kontroli poštovanja mere zabrane kretanja.

Kako je rekao, oni će u skladu sa svojim nadležnostima pozivati policiju ako primete nekoga kokrši mere.

- Svi smo na jednom zadatku, a to je da se borba protiv korna virusa što pre završi i da konačno izađemo iz ove krize. Zato je važno da kontrolišemo poštovanje svih uredbi i svih preporuka epidemiologa - rekao je Vesić.

 

Komentari (0)

Loading