(VIDEO) Iznenađenje na beogradskim ulicama: Pogledajte kako je danas izgledala prestonica u jeku epidemije

Autor:

Vesti

29.03.2020

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prisutnost građana Beograda na javnim površinama je danas mnogo manja nego juče ali i dalje ima neodgovornih pojedinaca, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić koji javne površine obilazi sa komunalnom policijom.

RepublikaFoto: Republika
Beograd u doba korone

- Hvala Bogu da je većina građana razumela da ne smeju da budu na ovakvim mestima i da treba da budu odgovorni prema sebi i drugima - rekao je Vesić i dodao daje većina parkova potpuno prazna i da je jučerašnji apel urodio plodom.

Ljudi su primećeni u Čuburskom i Karđorđevom parku i tu je intervenisala komunalna policija.

Vesić je izjavio da ne može da razume one koji ne poštuju mere a među niima su i pojedine radnje gde rastojanje nije dva metra ili u njih ulazi više od dozvoljenog broja ljudi, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Imamo slučajeve da rade frizerski saloni, čak i ugostiteljski objekti - rekao je on i dodao da je u Britaniji jutros bilo više od 1.000 mrtvih od posledica korona virusa, dok se u Njujorku svakodnevno duplira broj preminulih.

Vesić je ponovio apele Beograđanima da poštuju propisane mere a vlasnicima kućnih ljubimaca poručio "da su ljubimci i članovi porodice, koji isto moraju da se čuvaju".

- Molba je da vlasnici naprave takav ritam da izvode svoje kućne ljubimce između pet sati ujutru i 17 sati popodne, jer u suprotnom neće imati ko da ih čuva ako vlasnici budu zaraženi - rekao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading