VESIĆ OŠTRO ODGOVORIO: Mnogo se kralo u vreme Đilasa!

Autor: tanjug.rs/informer.rs

Vesti

10.11.2019

14:45

Dragan Ðilas, koji je uništio beogradska javna preduzeća, sada hoće nama da "soli pamet" kako da ih vodimo, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, reagujući na tvrdnje SzS-a da gradska vlast namerno uništava gradska preduzeća da bi ih privatizovala.

Tanjug/Oksana Toskic
Vesić/Đilas

Vesić je naveo da će javna preduzeća u ovoj godini imati ukupan prihod od 5,6 milijardi dinara, dok su u vreme kada je Ðilas vodio Beograd, kako ističe, pravila gubitak od skoro dve milijarde dinara.

- Prihodi beogradskih javnih preduzeća su ove godine za oko 28 odsto veći u odnosu na 2013. godinu. Međutim, dobit beogradskih javnih preduzeća je 2019. godine u odnosu na tu 2013. godinu veća, ne za 28 odsto koliko su prihodi porasli, već za oko 1.000 odsto! Dakle, mnogo se kralo u vreme Ðilasa - da prevedem na srpski jezik, jer kako drugačije da objasnimo to povećanje prihoda i dobiti.

Zamenik gradonačelnika je istakao i da istovremeno gradska vlast ulaže neuporedivo više u javna preduzeća nego 2013. godine.

- U Beogradskom vodovodu i kanalizaciji 2012. godine nije kupljeno ni jedno vozilo, dok su samo ove godine kupljena 53 vozila čime će potpuno biti obnovljen vozni park tog preduzeća. U Čistoći je kupljeno 25 novih cisterni za pranje ulica, 35 kamiona za odnošenje smeća, a imamo 65 novih kamiona za čišćenje snega - rekao je Vesić.

- JKP Gradske pijace posluju sa dobitkom, samo što taj dobitak pravi oko 30 odsto pijaca - kaže Vesić.

- Ponuditi određene pijace onima koji žele da ulažu u njih da bi se one uredile, građani bi dobili bolju uslugu, a Grad ostvario zaradu - dobar je poslovni potez i pored toga što Grad sam ulaže u pijace. Da bi se u to uverio, dovoljno je da se Ðilas prošeta do nove palilulske pijace koja će biti otvorena 1. decembra ili do Kalenića.

- Dakle, nemojte samo da Ðilas, kome su pijace pravile gubitak dok je bio gradonačelnik, sada nama deli lekcije - odgovorio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

Komentari (6)

Loading
Marko

10.11.2019 15:20

Sta radi aktuelna vlast to vidimo i videcemo, ali sta je uradila prethodna, na celu sa demokratama, to smo dobro videli i osetili na svojoj kozi .

Marija

10.11.2019 15:21

U Djilasovo vreme Beograd bio pred bankrotom a Djilas postao najmocniji.

Nera

10.11.2019 17:19

Dobro smo zapamtili kako je sadasnja opozicija u svoje vreme vodila ovu drzavu.. Bilo i ne ponovilo se.

igor

10.11.2019 17:59

Đilas je oborio rekord u zaduženju Beograda. Sadašnja vlast još uvek isplaćuje đilasove dugove.