Razgalili vas topli radijatori? Evo zašto je došlo do prekida grejanja i kada će sistem ponovo biti u funkciji

Autor: Blic, Republika

Vesti

29.10.2019

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su se danas obradovali toplim radijatorima i početku grejne sezone. Nadajući se da će predstojeću noć provesti komotno, bez ćebeta.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Ali, samo nekoliko časova nakon što je počelo grejanje u Beogradu, ono je i obustavljeno!

- Zbog visoke spoljašnje temperature vazduha, isporuka toplotne energije potrošačima prekinuta je u 10.30 časova. Ponovna isporuka toplotne energije počeće danas u večernjim časovima - saopštili su iz "Beogradskih elektrana".

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), temperatura u Beogradu je u 11.00 časova iznosila 15 stepeni, zbog čega su se u “Beogradskim elektranama” odmah pozvali na Odluku o snabdevanju toplotnom energijom.

Prekid grejanja ne može biti kraći od 4 sata

Naime, kako u njoj stoji, "prekid grejanja se vrši kada temperature više od 15 stepeni traju duže od dva sata, a ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura 12 stepeni ili niža. Prekid ne može biti kraći od četiri sata".

Podsetimo, kako su jutro saopštili iz "Beogradskih elektrana", svih 14 toplana i 22 kotlarnice su od 6.00 isporučivali toplotnu energiju potrošačima. Ipak, bilo je Beograđana u pojedinim delovima grada koji ni tada nisu imali grejanje.

Sutra, međutim, "Beoelektrane" će morati da greju tokom celog grejnog dana, pošto se najavljuju znatno niže temperature od sedam do maksimalnih 11 stepeni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading