APEL BEOGRAĐANIMA: Racionalno koristite vodu!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

12.08.2019

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovalo je danas na sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Tokom izuzetno visokih dnevnih temperatura vazduha u prethodnih nekoliko dana, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je na distributivnom sistemu evidentiralo uvećanu potrošnju vode, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

S obzirom na to da nas i u narednom periodu očekuju tropski dani, apeluje se na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva.

Iz ovog gradskog preduzeća podsećaju da aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beograđani se pozivaju da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača. Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” uveravaju da je ovo gradsko preduzeća blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading