Marjanović: Zahvaljujući Bastaću sportski centar "Milan Gale Muškatirović" propada

Autor: Tanjug

Vesti

27.06.2019

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović, saopštio je danas da je zahvaljujući politici Marka Bastaća sportski centar "Milan Gale Muškatirović" konstantno propadao, nije imao nikakav plan ulaganja i razvoja i pretvoren je u trećerazredni komercijalni objekat koji zaobilaze velika sportska takmičenja i kome preti potpuni finansijski kolaps.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Radoslav Marjanović

- Kao što smo uveli finansijski red i spasli od propadanja gradska javna preduzeća, koja je uništio i zadužio Bastaćev mentor Dragan Ðilas, tako ćemo i sačuvati od propadanja Sportsko rekreativni centar ''Milan Gale Muškatirović'' i učiniti ga uspešnim na zadovoljstvo kako građana Starog grada, tako i svih ostalih Beograđana - naveo je Marjanović.

On kaže da jedino što na bazenu "Milan Gale Muškatirović" hoće da sačuva odlazeći predsednik opštine Stari grad jesu fotelje, funkcije i privilegije "za njegove bahate kumove i mnogobrojnu rodbinu" koju je zaposlio na bazenu, kao i priliku da nastavi da troši desetine miliona dinara na marketinške agencije koje izradu logoa naplaćuju u milionskim iznosima.

Marjanović podseća da Sportsko rekreativni centar "Milan Gale Muškatirović" godinama posluje sa ogromnim gubicima.

- Dugovi bazena za vodu, struju i grejanje narasli su na više od milion evra, za šta je odgovorno bahato, nesposobno i korumpirano rukovodstvo opštine Stari grad koje se, umesto rešavanja tog ogromnog i gorućeg problema, mesecima bavilo demoliranjem gradilišta, čupanjem saobraćajnih znakova i zaustavljanjem uređenja Beograda - navodi funkcioner SNS.

O kakvim se zloupotrebama radi, napominje on, najbolje govori i činjenica da je opština dozvolila da se založi imovina bazena, koja nije opštinska svojina, zarad dobijanja kredita od 50 miliona dinara kojim je trebao da se otplati deo ogromnog duga, a taj novac je potrošen na, lallo navodi, sumnjive javne nabavke i plaćanje marketinških agencija koje su angažovali najbliži saradnici predsednika opštine. 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Bastać

O svemu ovome je na poslednjoj sednici Skupštine grada Beograda mogao da raspravlja i odlazeći direktor bazena Dušan Raičković, koji je i gradski odbornik, ali se bazena setio tek kada je uvideo da će ostati bez direktorske fotelje, kaže Marjanović.

- Ova činjenica je najbolji pokazatelj da je kompletno rukovodstvo Starog grada baš bilo briga za budućnost bazena i da ih jedino zanimaju njihove funkcije, kombinacije i privilegije - zaključio je zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Boza29

27.06.2019 14:01

Podrska vlasti da pokusa da spasi nas prelepi centar.

Jeca

27.06.2019 14:02

Sve je propalo zahvaljujuci Bastacu i njegovim istomisljenicima.

Aleksandar

27.06.2019 14:28

Sve to gradjani znaju,zato su dani na tom mestu odbrojani.

Daliborka

27.06.2019 14:58

Očigledno da mu je funkcija na prvom mestu umesto interes građana i grada.