Preko leta nema odmora, Beograd planira ogromne rekonstrukcije ulica

Autor: Republika, Blic

Vesti

13.06.2019

12:04

Beograd nastavlja da se gradi. Posle radova na Trgu republike i u Karađorđevoj ulici, koji bi trebalo da budu završeni do 1. septembra, od subote 15. juna krenuće i velika rekonstrukcija “četiri bulevara” - Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, odnosno kompletnog poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, dužine skoro tri kilometra.

www.beograd.rs
Foto: Ilustracija

Reč je o radovima koji su bili planirani da počnu još na Đurđevdan, ali su odloženi za vreme kada su manje gužve na beogradskim ulicama, odnosno po završetku školske godine (srednjoškolci su u klupama do 24.6.). Oni bi trebalo da traju ukupno 200 dana, dakle do kraja godine.

Cela trasa podeljena je na šest deonica, radiće se u tri faze, po dve deonice u svakoj. Od trenutka kada su radovi odloženi, došlo je i do manjih promena u njihovoj dinamici. Naime, prvobitno je bilo planirano da se prvo radi najprometniji deo od Takovske, preko Bulevara despota Stefana do Francuske, ali je odlučeno da majstori sada ipak prvo “napadnu” deonicu od Vukovog spomenika do Takovske.

DEONICE

1. Ruzveltova - Starine Novaka

2. Starine Novaka - Takovska

3. Takovska - Bulevar despota Stefana

4. Bulevar despota Stefana - Francuska

5. Francuska - Kralja Petra

6. Kralja Petra - Tadeuša Košćuška

Radovi će, kako je najavljeno biti podeljeni u tri faze, kako bi sve bilo jednostavnije i preglednije. I svaka faza ima rok za završetak.

Zbog predstojećih radova izvesno je da će doći do promena u javnom gradskom prevozu.

FAZE IZVOĐENJA RADOVA

1. Ruzveltova - Starine Novaka i Starine Novaka - Takovska

(rok 65 dana, od 15.6. do 20.8.).

2. Takovska - Bulevar despota Stefana i Bulevar despota Stefana - Francuska

(rok 70 dana, od 20.8. do 30.10.).

3. Francuska - Kralja Petra i Kralja Petra - Tadeuša Koščuška

(rok 65 dana, od 30.10. do 31.12.)

Tokom izvođenja radova, najveći problemi očekuju se na nekoliko veoma prometnih RASKRSNICA. Na njima će se saobraćaj odvijati u jednoj traci po smeru, a tokom asfaltiranja one će biti zatvorene na po jedan vikend (od petka u 22.00 do ponedeljka u 4.00).

 

RASKRSNICE KOJE SU U PLANU REKONSTRUKCIJE

1. Džordža Vašingtona - Takovska

2. Džordža Vašingtona - Bulevar despota Stefana

3. Cara Dušana - Francuska

4. Cara Dušana - Dobračina

5. Cara Dušana - Kralja Petra

Naime, kroz ova četiri “bulevara” saobraćaju tramvaji 2, 5 i 10, te autobusi 24, 26, 65, 77 i 79. Da ne govorimo o onima koji prolaze kroz raskrsnice sa Takovskom i Bulevarom despota Stefana.

Komentari (0)

Loading