Beograd dobija 10 novih autobusa

Autor: telegraf.rs

Vesti

25.08.2017

12:25 >> 13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je ispred Starog dvora primopredaji deset zglobnih autobusa Ikarbusa urađenih po najnovijim standardima, koji će saobraćati na ulicama grada. Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

RepublikaFoto: Tanjug
10 novih autobusa u Beogradu

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da su u pitanju niskopodna vozila, sa klima-uređajima, brojačima putnika i internetom, koji će naravno biti besplatan.

– Te standarde smo definisali još pre nekoliko godina, a do kraja sledećeg meseca još 20 ovakvih vozila biće isporučeno JKP „GSP Beograd”. Koristićemo ih u pogonima „Karaburma”, „Novi Beograd”, dok će pet od ukupno 30 novih autobusa biti u pogonu „Zemun”. Sve to znači da će gotovo svi građani Beograda relativno brzo moći da osete benefite novih vozila – rekao je Mali.

On je dodao da je od 2015. godine do danas vozni park gradskog saobraćajnog preduzeća obnovljen sa 60 solo-autobusa, 30 zglobnih, pet elektroautobusa, kao i 12 školskih.

– Pre nekoliko dana sam razgovarao sa zaposlenima GSP-a o tome kako da popravimo i njihov materijalni položaj. Želim da zahvalim i „Ikarbusu” koji je pokazao da ima sposobnost, znanje i tehnologiju, da u definisanom roku i po adekvatnim standardima napravi ove autobuse. Osim toga, na taj način zapošljavamo domaću radnu snagu i nema sumnje da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – istakao je Siniša Mali.

Direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić čestitao je GSP-u i građanima Beograda na novim autobusima, a Gradu Beogradu i gradskom saobraćajnom preduzeću na ukazanom poverenju jer kupovinom ovih autobusa ne dobija samo Ikarbus, već i veliki broj njihovih dobavljača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading