Podneta prijava protiv izvođača radova u Takovskoj: Evo zašto

Autor: Republika

Vesti

27.12.2018

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" podneo je krivičnu prijavu protiv investitora i izvođača radova u Takovskoj ulici 37-39 zbog postojanja osnovane sumnje da su izazvali uništenje i oštećenje javnih instalacija.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Radovi u Takovskoj izazvali višestruka oštećenja na vodovodnoj mreži

Oni su zbog potreba građevinskih radova postavili kran na trotoar ispod kojeg se nalazila vodovodna cev prečnika 150 milimetara, što je 17. i 18. decembra prouzrokovalo višestruke kvarove na vodovodnoj mreži i prekid vodosnabdevanja građana, saopštio je JKP "Vodovod i kanalizacija".

Investitor i izvođač radova u Takovskoj ulici, na osnovu izdatih uslova Vodovoda, znali su da se ispod trotoara nalazi vodovodna mreža i bili svesni da će postavljanjem krana, protivno svim propisima, vodovodne instalacije biti ugrožene.

Zbog opasnosti od pada krana 18. decembra, Takovska ulica u Beogradu bila je blokirana duže od 20 sati, saobraćaj je bio obustavljen, a građani su bili bez vode duže od 30 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading