Počelo rušenje ilegalnih objekata na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve (FOTO)

Autor: Tanjug

Vesti

10.08.2017

13:55 >> 13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice danas je počelo rušenje ilegalno izgrađenih objekata, umesto kojih će biti postavljene zelene površine i prošireni trotoari, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.

RepublikaFoto: Tanjug
Rušenje u Bulevaru despota Stefana

Pre početka rušenja Folić je novinarima rekao da nelegalni objekti na tom mestu sužavaju trotoar, ometaju kretanje građana ali i sakrivaju pogled na jednu od, prema njegovim rečima, najlepših zgrada Beograda.

- Vrlo je važno da javne površine koje su 90-tih godina okupirane divljim objektima, konačno budu privedene nameni i da sa javnih površina uklonimo to ruglo koje zauzima mesto parkićima i igralištima za decu - kaže Folić.

On je pohvalio čelnike opštine Palilula jer su prepoznali nameru gradske uprave da se javne površine "očiste i vrate svim građanima", te naveo da je na toj opštini već uklonjeno 40 ilegalnih objekata.

- Reč je o objektima u Ruzveltovoj i Ulici Mije Kovačeviće, to su ulice koje se trenutno rekonstruišu, a onda će se i javne površine oko njih očistiti - kaže Folić i dodaje da će se tu naći sadržaji koji su neophodni svim građanima a ne "povlašćenim pojedinicima".

Ovaj trend je već prisutan na opštinama Savski venac i Vračar, pa je Folić podsetio da je srušena apoteka koja je se nalazila "usred Karađorđevog parka" i umesto nje je sada na tom mestu javna česma.

Folić je rekao da je uklonjen niz objekata na uglu Birčaninove ulice i Bulevara Oslobođenja, a da će se i na tom potezu naći zelene površine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading