SNEG PRAVI HAOS U BEOGRADU: Kućice na Savi počele da tonu

Autor: Republika

Vesti

17.12.2018

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod teretom snega danima pucaju grane, drveće se deli na pola i pada na automobile, a sada je nova žrtva sibirskog talasa i jedan splav na Savskom keju.

RepublikaFoto: twitter.com/savski nasip
Kućica na Savi samo što ne potone

Od nekoliko "kućića na vodi" jedna nije izdržala, te je deo nje pod vodom, kako su objavili u Fejsbuk grupi "Savski nasip".

Međutim, nije neuobičajeno da delovi, pa i celi splavovi potonu.

Tako je letos otišla "Pijana lađa", tokom nedeljnog ručka 2017. godine doslovno je nestao splav "Suvernir" u Bloku 44, ali je srećom izbgenuta tragedija, dok se za splav "Mala Kolubara" sumnjalo da je preopterećen, te ga je zato voda povukla sa sobom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Poslednjih godina ove "kućice na vodi" su tonule sa gostima, sudarale se na reci, gorele su terase... Ipak, najgore je bilo 2012. godine kada je led na Dunavu počeo da se topi i povukao sa sobom desetine čamaca i brodova, kao i jedan splav kojeg je reka u potpunosti "progutala", dok se brod-restoran otkačio i sudarile su se dve marine.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading