DOBRE VESTI ZA RODITELJE I DECU: Uskoro još pet novih dečjih igrališta u gradu

Autor: beograd.rs

Vesti

07.12.2018

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Aleksandrom Markovićem otvorio je novoizgrađeno dečje igralište u Velikom Mokrom Lugu, uz prisustvo predsednika opštine Zvezdare Miloša Ignjatovića i člana Veća opštine Vladana Jeremića.

RepublikaFoto: beograd.rs
Gradonačelnik s decom

Gradonačelnik je istakao da su parkovi i igrališta od velikog značaja za zdrav i kvalitetan razvitak grada i njegovih stanovnika.

- Važno je da se deca igraju i da zdravo odrastaju u prirodi. Takođe, Grad Beograd želi da roditeljima pruži mogućnost da na sigurniji način odgajaju svoju decu upravo otvaranjem igrališta u svim delovima grada - rekao je Radojičić.


On je poručio da je novootvoreno igralište u Velikom Mokrom Lugu prvo savremeno igralište u ovom mestu i da će u ovom delu grada uskoro biti otvoreno još jedno.

- U prethodne četiri godine uređeno je više od sto igrališta na teritoriji glavnog grada, dok je u prethodne dve godine 76 igrališta preuređeno - naglasio je Radojičić i najavio obnovu i otvaranje još novih pet igrališta na Paliluli, Voždovcu, Zvezdari, u Rakovici i Zemunu. 

RepublikaFoto: beograd.rs
Tekst potpisa

Radojičić je pomenuo da je igralište izgrađeno u dobroj saradnji sa kompanijom „Bekament” i da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.

– Ovo je primer kako jedna opština odgovorno i dobro radi i kako uspešno sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama sa kojima se može napraviti korak napred – rekao je on i dodao da je ovo početak radova i projekata u ovom delu Beograda.

Član Veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić tom prilikom poručio je da je u ovoj opštini danas otvoreno šesto dečje igralište u ovoj godini

- Naša obaveza jeste da stvorimo što bolje uslove budućim generacijama. Nastavićemo sa ovakvim projektima i u narednoj godini, a do kraja ove godine biće otvoreno još jedno igralište – rekao je Jeremić i dodao da se briga o najmlađima ogleda i u brizi o vrtićima. 

RepublikaFoto: beograd.rs

On je podsetio da je u ovom naselju postojao problem u vrtiću "Oblačak", koji je ostao kao rezultat neodgovorne politike prethodne vlasti.

- Mališani u ovom vrtiću nisu imali ni pijaću vodu ni osnovne uslove za boravak u ovom objektu. Zahvaljujući Gradu Beogradu i preduzeću "Beogradski vodovod i kanalizacija" uspeli smo da rešimo problem. Ovih dana će biti završena izgradnja ukupno 360 metara nove vodovodne mreže i vrtić će biti priključen na nju, tako da će deca imati bezbednu pijaću vodu - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading