SPEKTAKL U NAJAVI: Trodnevni doček Nove godine, za svakog po nešto

Autor: Beoinfo

Vesti

02.12.2018

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je na platou ispred UK "Vuk Karadžić" i opštine Zvezdara otvaranju Trga bajki, čime je počela "Beogradska zima". Vesić je tom prilikom rekao da će doček Nove godine biti realizovan u tri večeri - 30. i 31. decembra, odnosno 1. januara.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović

- Kao i svakog 1. decembra otvaramo Beogradsku zimu i to tradicionalno radimo na Trgu bajki ispred opštine Zvezdara. Ovo je samo jedna od brojnih manifestacija koje će biti održane tokom naredna dva meseca, sa skoro 500 sati programa. Na taj način želimo da sugrađanima, naročito najmlađim, obezbedimo kvalitetan program u decembru i januaru. Osim Trga bajki, 15. decembra pustićemo u rad klizalište na Trgu Nikole Pašića, koje će se za razliku od prethodnih godina prostirati oko fontane - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Trg otvorenog srca se ove godine izmešta sa Trga Republike zbog radova i nalaziće se na početku Knez Mihailove ulice, u blizini Obilićevog venca.

- Na tom mestu nalaziće se jelka i Trg otvorenog srca će i ove godine imati tradicionalno bogat program. Ove godine kao novinu imamo bioskop na otvorenom, koji će se nalaziti na novoizgrađenom platou na Slaviji. Dečji kulturni centar takođe priprema svoj program, dok će u januaru primat preuzeti Božićno seoce kod Hrama Svetog Save. Ne bi trebalo zaboraviti ni manifestaciju 'Ulica otvorenog srca', koja će biti održana, kao i uvek, na više lokacija. Grad Beograd je obezbedio da ove godine manifestacija 'Beogradska zima' bude kvalitetnija nego prošle i nadam se da će sugrađani, naročito najmlađi, zaista uživati - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Kada je u pitanju doček Nove godine, Vesić je rekao da će biti realizovan u tri večeri - 30. i 31. decembra, odnosno 1. januara.

- Na konferenciji za medije 4. decembra objavićemo spisak izvođača i moram da kažem da smo spremili pravi spektakl. Koncept je donekle izmenjen – 31. decembra je 'klasičan doček', dan ranije ćemo imati di-džejeve i to će biti namenjeno mlađoj publici, dok smo za 1. januar pripremili malo drugačiji program. U Sava centru će biti klasične muzike i mislim da će biti za svakoga po nešto. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u kreiranju programa i preostaje nam da naredne praznične dane provedemo uživajući - zaključio je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading