KORŠA: MARIĆ ME JE NAUČIO ZANATU

Zabava

28.12.2017

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka TV Hepi Katarina Korša otkriva da je zanat ispekla uz veliku pomoć i sugestije iskusnog kolege Milomira Marića. Katarinina primarna profesija je gluma, međutim, na televiziji vodi više emisija, među kojima su jutarnji program, "Pazi, paparaco", "Srbija na dlanu" i "Glamur", a kako sama tvrdi, pored škole najviše joj je značila pomoć kolega.

RepublikaFoto: youtube.com/ Happy Tv
Katarina Korša

- U voditeljske vode sam potpuno slučajno zaplovila i tu sam više od pet godina, ali za sve to vreme gluma je i dalje moja primarna profesija jer uz odličnu saradnju sa Hepi televizijom uspevam da uporedo igram predstave i snimam serije i filmove. Naravno da škola koju sam završila i te kako ima veze i sa ovim poslom, više zbog javnog nastupa nego zbog posla novinara. Velika škola mi je kolega Milomir Marić, koji zaista želi da pomogne da naučimo ovaj zanat, koji nimalo nije lak. Potrebno je puno znanja i iskustva da bi se neko mogao nazvati novinarom. Ima vremena, gledam, učim, možda ću jednog dana zapravo i postati to.

RepublikaFoto: youtube.com/Ras Televizija
Milomir Marić

Vodiš različit tip emisija. Šta ti se više dopada, informativa ili zabava?

- Čini mi se da mi se i ukus menjao svih ovih godina. Kada ne radim nešto dugo, uželim se toga i shvatim da je najbolje imati od svega pomalo, kao i u životu. Dobro je imati iskustva i mogućnosti da se snađeš u svemu. Jedna od dražih emisija mi je "Srbija na dlanu", koja mi je pored profesionalne ispunjenosti dala i mogućnost da nekom pomognem, da se nečiji glas čuje.

Koliko ti je teško da radiš lajv snimanja, da li imaš neki ritual pred svaki izlazak pred kamere?

- Najviše volim lajv programe. Tada se zna kad se počinje i kada završava, nema zabušavanja, improvizacija je uvek prisutna jer je stvar živa i nema prostora za grešku, pa je i koncentracija na višem nivou. Nemam ritual pred početak emisije, potrudim se samo da imam vremena da pre snimanja popijem kafu.

Katarina: Mislila sam da ću zbog straha od igli pasti u nesvest usred programa uživo

Vodiš jutarnji program, koliko ti je teško da ustaješ rano?

- Upravo radeći jutarnji program sam shvatila koliko brzo zapravo mogu da se spremim. S obzirom na to da ustajem u tri sata ujutru, mogla sam da biram da duže spavam, a kraće da se spremam ili obrnuto. Naravno da sam odabrala da 20 minuta duže spavam i naučila da se spremim za 10 minuta. U to spada i presvlačenje i frizura i šminka.

Ispričaj nam neku anegdotu koja se dogodila uživo u emisijama.

- Pre nekoliko godina u goste nam je došla doktorka koja nam je govorila o akupunkturi. Da bi demonstrirala koliko je zapravo to jednostavno, pokazujući nam iglice kojima se to radi, zamolila me je da joj dam ruku i usred programa mi zabola tu iglicu. Ona nije znala da ja inače imam strah od igli i da je vrlo verovatno da ću pasti u nesvest iako bola nema. Kolege iz režije su to znale i odmah su pripremile neki prilog da puste ako se to i dogodi. Ja sam se svim silama potrudila da se ta igla što pre izvadi jer ni to nisam smela sama, imajući na pameti da ću sigurno izaći na Jutjubu i da će svi prepričavati ovaj događaj. Naravno, nakon svega smo se slatko ismejali. Zapravo sam uspela da ostanem pribrana, možda i shvatila da igla nije toliko strašna.

Naš narod voli da gleda "Parove"

Kakvo je tvoje mišljenje o "Parovima"?

- Rijaliti spada u igrani zabavno-humoristički program današnjice. Po statistici i rejtingu TV Hepi, kada su u pitanju "Parovi", saznajemo da naš narod ovaj žanr izuzetno voli i gleda. Nema osobe koja nije čula za "Parove" ili da ne zna bar nešto o njima. Stvar je izbora da li će to gledati ili ne jer jedino što čovek u životu zasigurno ima u svakom trenutku je izbor da li nešto neće ili hoće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading