Denseri čije pesme se i danas puštaju po klubovima nestali sa scene: Gde su i šta rade zvezde devedesetih!?

Autor: Dušan Lukić

Zabava

29.12.2020

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina napustila muziku.

Foto: youtube.com/ Lycan ૐ

Većina muzičara koji su devedesetih godina žarili i palili domaćom estradnom scenom, danas više nije prisutno u javnom životu. Dok su jedni odlučili da se povuku pred talasom nekih novih klinaca i trendova, drugi su promenili profesije, osnovali porodice ili su se odselili iz Srbije u potrazi za boljim životom. Ipak, hitovi kao što su "Oči boje duge", "Plavi slon", "Kada sanjaš", "Olovna ruka" i drugi, slušaju se i puštaju po klubovima i posle dve decenije, budeći nostalgiju vremena u kom su nastale.

Ela Bi: Sada radim u auto-kući

Jedna od zvezda devedesetih bila je Brankica Čebalović, poznatija kao Ela Bi. Muškarci su je voleli zbog seksepila kojim je zračila, a žene zbog pesama u kojima su se sa njom poistovećivale. Ona je danas udata za Ljubomira Čebalovića Ljubu iz tada isto popularne grupe "Bit Strit", pa danas zajedno žive u Nemačkoj i imaju četvoro dece. Brankica je pre nekoliko godina izjavila da joj više prija mirniji život, pa je zbog toga odustala od muzike i scene.

 Ela Bi: Slava nije sve na svetu. Deca su moj pokretač za sve u životu

- Devedesete su za mene bile najlepše godine. Putovali smo svuda dok smo se bavili muzikom, ali smo shvatili da slava nije sve na svetu. Deca su moj pokretač za sve u životu. Sada radim u auto-kući i poprilično sam zadovoljna svojim životom - rekla je tada Ela Bi.
Nekadašnji kolega iz grupe njenog supruga Ljube, Husein Alijević Husa, nastavio je da se bavi muzikom, ali suptilnije. On piše tekstove za pesme, a i danas se rado pojavljuje na javnim događajima.

Coka iz "Daka" zavšila u pošti, Dača menadžer u Abu Dabiju

Profesiju je u jeku slave promenila i Danica Bukilić Coka, koja je nasledila Kseniju Pajčin kada je izašla iz grupe "Dak". Hitovi "Nemoj Saša" i "Jovanka te kjero" slušaju se i danas, ali je pevačica rešila da se povuče sa estrade i potpuno promeni zanimanje. Coka danas radi u pošti i ne želi da daje nikakve intervjue za medije. Javnim poslom nije hteo da se bavi ni njen kolega Damir Radoičić Dača, koji se odselio u Abu Dabi i radi kao menadžer u jednoj kompaniji.

 

Madam Piano prešla u astrologe

Ljiljana Rančić anđeoskog vokala, poznatija kao Madam Piano, 2003. godine odlučila je da se povuče sa javne scene. Ona je rekla da je konstantan pritisak zbog popularnosti opterećuje, pa je za sebe izabrala drugi put. Madam Piano danas se bavi astrologijom, a čak i mlađe generacije pamte je po hitu "Eternal love" i njenom raskošnom glasu. Bila je udata za kolegu Dejana Škopelju sa kojim ima ćerku Lunu, a sada je udata za Marka Nedeljkovića, te iz braka sa njim ima sina Luku.

Gala stručnjak za IT

Vesna Galiot Gala harala je estradom devedesetih. Pesme "Nedostajaćeš mi", "Izaberi", "Zlatna ribica" slušaju se i danas. Ona je posle velike slave odlučila da se bavi poslom u oblasti informacione tehnologije, ali se povremeno pojavi na žurkama u prestonici u kojima se pušta upravo muzika iz perioda devedesetih.

RepublikaFoto: youtube.com/screenshot
Vesna Galiot

Pop iz "Dobar, loš, zao" čuveni radio-voditelj

Predrag Popović Pop nekada je bio glavna zvezda grupe "Dobar, loš, zao", a pesme "Žurka, žurka" i "Kada sanjaš" bile su njihovi najveći hitovi. Iako se grupa raspala, Pop nije u potpunosti napustio medije, pa je prešao na radio. To mu je, kako je jednom prilikom rekao posao iz snova, te je postao jedan od najpopularnijih voditelja u regionu zbog emisija "Dr love" i "Kontrakviz".

RepublikaFoto: youtube.com/printskrin
Pop

Dr Igi inkognito peva na svadbama

RepublikaFoto: Printskrin
Dr Igi

Vlasni hita "Oči boje duge" Igor Todorović, poznatiji kao Doktor Igi, naprasno je odlučio da se više ne pojavljuje u medijima, ali nije odustao od bavljenja muzikom. On danas tezgari i peva na svadbama, ali nema u planu da se na muzičku scenu vrati sa novim albumom i pesmama.

Tvinsi pokrenuli privatni biznis

Foto: instagram.com
Tvins

Kontroverzna grupa "Twins" takođe se nije dugo zadržala na estradnom nebu. Nebojša i Manuela Kostrešević, brat i sestra koji čine ovaj duet, bili su na vrhu slave 1993. godine. Ostali su upamćeni kao ekscentrični, a najveći hit im je duetska pesma sa Erom Ojdanićem "Plavi slon". Oni su u međuvremenu pokrenuli privatne biznise, a sa estrade su se, kako su jednom ispričali, povukli zbog toga što radno vreme ne postoji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading