Političari i estradnjaci u panici zbog nuspojava: Plaše se da prime vakcinu zbog botoksa!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

28.12.2020

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Srpski telegraf objavio da su američki dermatolozi detaljnim istraživanjem došli do zaključka da vakcina protiv koronavirusa "Moderna" izaziva nuspojave kod osoba koje koriste botoks, stavljaju hijaluronske filere ili na bilo koji drugi način zatežu lice putem sličnih kozmetičkih tretmana, mnoge javne ličnosti su u panici.

RepublikaFoto: Tanjug/Estock
Zvezde u strahu od vakcine

Naime, kako se poznati mahom podvrgavaju estetskim intervencijama, logično je da se plaše da prime vakcinu, zbog koje postoji mogućnost da im se jave komplikacije, od kojih su najblaže otoci i crvenilo na mestima gde su prethodno ubrizgali neku supstancu za podmlađivanje.

Na estradi su gotovo svi radili nešto na sebi, od Jelene Karleuše, Dare Bubamare preko vlogerke Zoranah pa sve do Saše Kovačevića i Dragana Kojića Kebe, dok među političarima koji su bili klijenti klinika za estetske korekcije prednjači ministarka Zorana Mihajlović. Međutim, samo retki žele i da govore o tome.

RepublikaFoto: instagram.com/dragankojickeba
Dragan Kojić Keba

Goga Sekulić za Srpski telegraf kaže da vakcinu neće primiti, sem u slučaju da bude obavezna.

- Na lice sam stavljala do sada hijaluron i botoks. Verujem da se nuspojave javljaju kod osoba koje su primile vakcinu, a nisu uradili kvalitetne filere na licu. Za sada ne planiram da primam tu vakcinu jer neću da rizikujem. Ne mislim da je proverena dovoljno. Prošlo je malo vremena otkako su je napravili, pa ne čudi što se nuspojave javljaju. Pratiću šta se dešava, primiću je samo ako bude obavezno. Za sada, neka vežbaju samo na miševima, pa ako se ispostavi da nema problema, neka daju vakcinu ljudima - ispričala je Goga, a s njom se slaže i Goca Tržan, koja tvrdi da od otoka i crvenila mogu da se jave i drugi problemi:

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Goca Tržan

- Verujem da je u pitanju neka alergijska reakcija na vakcinu, čim telo tako reaguje. Ne verujem da bih imala problem i nuspojave takve vrste jer nisam preterivala s filerima na licu. Više bih imala strah da mi od te vakcine ne izraste treće oko nasred čela. Nisam stručna da bih mogla detaljno da pričam na ovu temu, ali verujem da će ljudi u Srbiji da pljuju vakcinu sve do letovanja u Grčkoj. Ako to bude uslov za odlazak na letovanje, svi će da potrče da je prime. Sačekaću da se više ispita, prošlo je malo vremena da bismo tačno znali kakve efekte ima.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Goca Božinovska

Goca Božinovska kaže da bi se, kao starija osoba, žrtvovala i primila vakcinu, bez obzira na to što može potencijalno da škodi.

- Što se vakcina tiče, vidim da su je već neki primili kod nas, a nisu se žalili na nuspojave. Zato verujem da je sve prošlo kroz određene provere. Niko nije lud da ljudima servira neki otrov. Ako bude prilike, javila bih se među prvima da je primim. Bolje da primim ja i vidim da li je dobra nego da to urade naša deca, pa da, nedajbože, nastradaju ako nešto nije kako treba. Što se botoksa tiče, sve je do toga kako telo reaguje, ne verujem da se nuspojave javljaju baš svima. Ko zna koji parametri su u pitanju - rekla je folkerka za Srpski telegraf.

Foto: instagram.com/jelenakarleusa.1
Jelena Karleuša

Na političkoj sceni je situacija malo drugačija, pa tako ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović tvrdi da ne strahuje od nuspojava koje potencijalno izaziva američka vakcina.

- Kada je primanje vakcine u pitanju, slušam isključivao šta kažu naši lekari. To ću slepo poštovati, vakcinisaću se, ali sada nisam u prvoj grupi. Ne znam koliko je provereno to u vezi s nuspojavama, pa neću komentarisati previše. Nisam medicinski radnik i priče koje kruže okolo me ne zanimaju - rekla nam je Obradovićeva.

Političar Zoran Babić kaže da ne bi komentarisao validnost američke vakcine, ali kaže da mu je sama tema zanimljiva.

- Ne bih detaljisao oko toga kako se pokazala američka vakcina, ali mi je zanimljiva sama tema koja se tiče toga koje nuspojave izaziva. Videćemo tek šta će se dešavati - rekao je kratko Babić.

Otkazane novogodišnje tezge

Na konferenciji kriznog štaba krajem prošle nedelje iznet je stav da ne bi trebalo da bude organizovanog dočeka nove godine u Srbiji, pa su tako pojedinim pevačima, kojima su ugovorena gostovanja u prestižnim hotelima i restoranima u Beogradu, nastupi otkazani.

U ovoj grupi su Saša Matić, Aleksandra Prijović, Nataša Bekvalac, a njih su menadžeri hotela i restorana u kojima je trebalo da pevaju odmah obavestili da dočeka neće biti. S druge strane, ima i onih kojima tezge navodno još nisu otkazane, kao što su Radiša Trajković Đani, Rada Manojlović i Sloba Radanović, ali s obzirom na date okolnosti, ni oni neće moći da nastupaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading