ŠOK! Građani Šapca ne žele da ulica nosi ime Šabana Šaulića, razlog će vas zgranuti!

Autor: Srbija danas

Zabava

23.02.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je, pre godinu dana, velikan narodne muzike poginuo vraćajući se sa nastupa iz Nemačke, Šapčani su pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u šabačkoj Mali ponese ime Šabana Šaulića.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Šaban Šaulić

Poznati pevač je odrastao i živeo u toj ulici, sve do trenutka, kada se, zbog muzike, preselio u Beograd. Međutim, iako su u prvom trenutku nadležni u Šapcu podržali ovu ideju, kasnije je došlo do razmimoilaženja mišljenja, pa ulica nikada nije ponela ime slavnog pevača.

Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pevačeva rodna kuća pretvori u muzej, do čega takođe nije došlo.

Lila Ahmetović, vlasnik kafane iz koje je Šaban krenuo pevačkim stazama, o inicijativi za muzej nam je rekao sledeće:

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ, M.RODIĆ
Šaban i Ilda

- Adresa na koju treba da se javite je Ilda Šaulić. Ona je pokrenula ideju o muzeju. Prema toj ideji sve Šabanove nagrade, ploče i odela trebalo bi da budu u ovoj kući. Međutim, od njih niko ne dolazi u Šabac, čujemo se samo telefonom, a bez njihove pomoći ne možemo uraditi ništa. E sad, da li će biti nešto od toga ili će ostati samo na ideji, ne mogu ništa da vam kažem – priznao nam je Lila.

U želji da čujemo i drugu stranu i saznamo lično od Ilde Šaulić da li će muzej u Šapcu biti otvoren ili ne, pozvali smo pevačicu, ali ona nije želela da da komentar.

- Ne želim da komentarišem ništa na tu temu. Posebno ne u ovom periodu. Hvala što ste nazvali!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dušan

23.02.2020 14:54

Samo pare i nasledstvo njih interesuju.

Srbin iz Kanade

24.02.2020 06:32

Kako su poceli nece biti ulica za silna imena. Ako Saban dobija gde su ostali pevaci. Kad se upokoji Lepa, Krleusa, Buba mara i ostali kafanski pevaci kuku lele nema slobodnih ulica.