Region pevao uglas na drugom po redu MAC spektaklu u Beogradu!

Autor:

Zabava

01.02.2020

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glamurozni muzički spektakl Music Awards Ceremony (MAC) još jednom je ujedinio region! Jedinstveni regionalni projekat čiju organizaciju i produkciju potpisuje Skymusic, okupio je tokom samo jedne večeri više od 400 poznatih ličnosti iz šest zemalja na jednom mestu.

RepublikaFoto: Venator
MAC

MAC je uspeo da ujedini muzičku scenu Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, tokom četvoročasovnog spektakla na kome su na istoj bini nastupile najveće zvezde pop, rok, hip-hop, folk, world music i trap muzike.

Više od dva miliona online glasova pristiglo je iz svih krajeva sveta, a na ceremoniji je dodeljeno 25 MAC priznanja. Listu nagrađenih možete pogledati OVDE.

Uživo sa svojim bendom nastupili su Magnifico, S.A.R.S., Kaliopi, Aleksandra Radović, Balkanopolis i Senida. Oliver Mandić na MAC-u je imao svoj prvi nastup nakon 35 godina, a Jelena Rozga izvela je premijerno svoju novu pesmu “Sveto pismo”. Specijalno osmišljene i režirane nastupe na MAC-u su imali i Lepa Brena, Buba i Jala, Nina Badrić, Tonči Huljić, Nevena Božović, Who See i Sara Jo.

RepublikaFoto: Marko Edge
MAC

Grupa od 11 rap i pop muzičara zajedno sa glumcem Viktorom Savićem ostaće upamćena po jednom od najemotivnijih nastupa na MAC-u, posvećenom njihovom prijatelju i saradniku, reperu Gruu. Svojevrsni omaž tragično nastradalom muzičaru započeli su stihovima koji je su sastavljeni od delova Gruovih neobjavljenih pesama i audio materijala.: “Ja to nosim u srcu, to je deo mene, hip-hop nosim sa sobom gde god da krenem. Opet s olovkom u ruci, hip hop sam slušao, hip hop sam živeo, disao, pisao, brisao, svaka misao na papir. A šta se danas dešava na sceni, hej kako se jeftino skupljaju poeni. Duboko u duši ostanem bez reči, teško je da se praviš lud kad se nešto voli. A kad se voli ništa nije mnogo. Bolje je da ćutim nego da lažem, pa ovako sve to lakše kažem, zato te volim…”

RepublikaFoto: Live Production
MAC

Više od pet miliona TV gledalaca pratilo je MAC na televizijama u regionu: TV Pink u Srbiji, TV RTL u Hrvatskoj, u Crnoj Gori na RTCG, u Makedoniji na Kanalu 5, u Bosni i Hercegovini na RTRS i FTV, i na TV3 u Sloveniji. YouTube live stream MAC –a imao je pola miliona pregleda za 24 sata, i osvojio je YouTube trending listu regiona: bio je na 2. mestu u Srbiji i Crnoj Gori, na 3. mestu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i na 6. mestu u Makedoniji.

RepublikaFoto: Marko Edge
MAC

Skymusic i CEBEF odrekli su se prihoda od ulaznica, a taj novac je, zajedno sa celokupnim prihodom od prodaje MAC majica, preusmeren UNICEF-u za projekte koji podstiču rodnu ravnopravnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading