Vojska Srbije stopirala sve aktivnosti!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.09.2020

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije donela je danas odluku da u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane
Vojska Srbije

- U narednom periodu nećemo učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO, ni sa ODKB, ni sa Rusijom, SAD, Kinom, EU, ni sa istokom, ni sa zapadom - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je naveo da će naše učešće u mirovnim operacijama biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano.


Vulin je istakao da se Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom EU.

Ti pristisci, kako je rekao, nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama, postupcima, pa čak ni u realnosti, i rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih i moćnih zemalja.

- Od nas se traži da po cenu odustajanja od naše evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, i na naš narod na KiM i u RS, napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom - rekao je Vulin.
 

Ministar je podsetio da je Srbija odlukom Narodne skupštine vojno neutralna zemlja.

- Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbegli, ili bar umanjili, posledice pojačanih napada na zemlju, na našu politiku i ekonomiju, vlada je donela odluku da u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima, bez razlike - rekao je Vulin.

On je istakao da proces opremanja i jačanja Vojske Srbije neće biti zaustavljen, te da će se raditi na povećanju borbene gotovosti više i upornije nego ikada.

- Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost i ova bolna odluka naas obavezuje da se oslanjamo samo na sebe i na svoju snagu - rekao je Vulin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading