DAČIĆA PITALI DA LI OSTAJE U VLADI: Evo kako je odgovorio lider SPS, pominje odnos sa Vučićem

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.08.2020

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da odredi vladu u skladu sa interesima Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

Lider SPS-a je gostovao u "Dobro jutro, Srbijo" na TV Hepi gde se osim međunarodnih dotakao i lokalnih zbivanja.

Postoji mnogo špekulacija i neizvesnosti oko moguće nove vlade, da li će SNS obnoviti odnos sa SPS-om ili uzeti Šapićev SPAS pod svoje okrilje. Treća solucija je kaolacija sa manjinama.

Dačićeva lična očekivanja se razlikuju od aktuelne situacije:

- Jedna je stvar kao ličnost jer nekad to nemaa efekata. Imai smo odlične rezultate sa Vučićem, u svakom bitnom državnom pitanju smo imali isti stav. U ovim uslovima kojima se nalazimo, a čeka nas dijalog u Briselu i sastanak u Beloj kući,...Kao ministar spoljnih poslova znam da smo se spremali za te izazove koji nas čekaju... Ne mogu da čekam tu političku odluku, pa da nastavimo da radimo, mi svakako nastavljamo...Naša koalicija se ne zasniva na brojkama, već na političkim ciljevima. Ovo ostalo su tehnička pitanja... Svi me pitaju pa koliko ćete biti, šta ću ja biti.. Mi uopšte nismo razgovarali o tome... Mi imamo mamo svaki dan međunarodne događaje gde moramo da se izjasnio o nečemu - izjavio je Dačić, te nastavlja sa stavom da nije predsediku Srbije lako u donošenju odluke:

 

 

 

- Postoje ljudi u svakoj stranci koja je na vlasti koji ne mogu da gledaju dalje od mesec dana, samo da se reši problem. Da je neko na mestu Vučića mora da gleda šta nas čeka u bliskoj i daljoj budućnosti Srbije, ekonomski, politički plan... Sve su to dublje stvari od broja ministara.

Ivica Dačić se dotakao i načina na koji je bivši predsednik Boris Tadić svojevremeno neuspešno vodio međunarodnu politiku:

- Tadić je jednima pričao jedno, drugima drugo, a onda je ispalo da nam ne veruju ni u Briselu ni u Vašingtonu, ni u Moskvi... Danas imamo najbolje moguće odnose.

Bezbroj najava i pretpostavki o smenama ministara i funkcionera kruže od prvog dana posle izbora. Dačić ističe da se niko iz njegove stranke nije okuražio da da pita išta o svojoj političkoj sudbini:

Ne smeju da me to pitaju. Ništa ne krijem, govorim javno. Nismo pričali o imenima, to je njegova stvar, on je pobednik izbora. Svakog interesuje to šta će da bude. Svako misli da Srbija zavisi od Vučića - naveo je ministar spoljnih poslova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading