Zbog odluke OVOG čoveka, obeležavanje sramne akcije "Oluja" biće drugačija nego svih prethodnih godina

Autor: Novosti, Republika

Vesti

30.07.2020

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik hrvatske vlade, Srbin, Boris Milošević ide 5. avgusta na obeležavanje 25. godišnjice zločinačke akcije "Oluja" tokom koje je proterano 250.000, i ubijeno 2.000 njegovih sunarodnika?!

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Boris Milošević

To je rezultat dogovora u Zagrebu. Dok Milošević ide u Knin, general Tomo Medved, ministar branitelja i potpredsednik hrvatske vlade 24. avgusta otići će u Grubore, gde je počinjen zločin nad srpskim civilima.

- Razgovarali smo u vladi i postigli dogovor sa SDSS da potpredsednik Milošević ide u Knin, gde će se obeležiti 25 godina od "Oluje". Dogovorili smo se da SDSS učestvuje u toj proslavi - rekao je večeras hrvatski premijer Andrej Plenković.

 

 

 

On je naveo da je to "jako dobro i korisno i za hrvatsku državu i za odnos prema hrvatskoj istoriji, ali i dobar potez za buduće hrvatsko-srpske odnose".

Plenković kaže da odlazak Miloševića u Knin i treba da pokaže svim hrvatskim partnerima u Evropi i svetu da je Hrvatska učinila važan iskorak u poslednjih tridesetak godina prema demokratskim standardima.

Milorad Pupovac, predsednik SDSS, kako sada stoje stvari neće biti 4. i 5. avgusta u Kninu, a sam premijer kaže da je njegova želja bila da tamo bude kompletna hrvatska vlada. O odlasku Pupovca u Raču gde će se obeležiti godišnjica zločina počinjenih nad Srbima za vreme i nakon "Oluje" nije se razgovaralo u hrvatskoj vladi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Andrej Plenković

- Jedino je postignut dogovor da će general Medved biti u Gruborima, čime takođe želimo da pošaljemo snažnu poruku pomirenja i tolerancije. On ima i ličnih trauma iz tog vremena, bio je zapovednik "Tigrova" i njegov dolazak u Grubore je veoma znakovit - tvrdi Plenković, koji navodi da je to pre svega poruka pomirenja koju Hrvatska želi da pošalje.

Plenković nije želeo da komentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića vezanu za odlazak Miloševića u Knin, a kaže da je to stvar unutrašnjih odnosa u Hrvatskoj.

 

 

 

- Vodimo svoju politiku, gradimo uključivo društvo, želja nam je da idemo prema pomirenju i toleranciji u hrvatskom društvu. Reč je o iskrenim potezima - zaključio je Plenković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading