Srpska liga: Uvesti srpski Nacionalni hrišćanski dan

Autor:

Vesti

27.07.2020

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po uzoru na državu Rumuniju, čiji je predsednik Klaus Johanis potpisao dekret, kojim je proglasio 16. avgust za Nacionalni dan svesti o nasilju nad hrišćanima i sećanja na svete mučenike Konstantina Brankovana i njegove sinove, isti tako i Srbija treba da uvede svoj Nacionalni hrišćanski dan, kada će se sećati srpskih velikomučenika i stradalnika kao što su Sveti Teodor Vršački kome su Turci ostali kožu, Svetog Vukašina iz Klepaca kome su ustaše isekli sve organe, Svetih mučenika Jasenovačkih i Svetih mučenika Šajkaškoj i Svetih mučenika Hercegovačkih itd. – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Na taj dan sećaćemo se stradanja svih naših junaka i svetaca koji su svoj život posvetili veri Hristovoj, i položili život za pravoslavnu veru, Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i svoju otadžbinu, čime ćemo nove generacije podsećati na svoj nacionalni identitet i učiti ih istinskim hrišćanskim vrednostima – ističe Đurđev.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading