Dragomir Karić: Puna podrška izveštaju predsednika Vučića

Autor: Tanjug

Vesti

27.05.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izveštaj o Kosovu i Metohiji, koji je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneo javnosti govoreći u Narodnoj skupštini, ima punu podršku Pokreta Snaga Srbije - Bogoljub Karić", istakao je narodni poslanik Dragomir J. Karić.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragomir Karić

On je naveo da je Vučić obiljem argumenata opisao šta se dešava na pregovorima u Briselu i kolike pritiske trpi naša delagacija.

U dramatičnom govoru predsednik Vučić je jasno argumentovao sve što je do sada razgovarano u Briselu, Njujorku, Moskvi, Londonu, Beču, Parizu na temu Kosova i Metohije. Pritisak koji se vrši na Srbiju dovodi do toga da pregovori koje vodi predsednik uopšte nisu laki i jednostavni. U izveštaju ne postoje prazne fraze, naglasio je Karić.


Zamenik predsednika i zastupnik PS S - BK kaže da se Vučić osvrnuo na genezu problema kroz istoriju, objasnio kako se prethodna vlast ponašala prema pitanju KiM i šta se dešava danas. 

Srbija se oslanja na prijatelje kao što su Rusija, Kina, Španija, Grčka, Rumunija, Kazahstan, Belorusija i druge zemlje koje nisu priznale nazavisno Kosovo, kazao je Dragomir J. Karić.

Prema njegovim rečima, kako je saopšteno, predsednik Vučić je vrlo jasno rekao da narod treba da odluči, što podržava u potpunosti, i o rešenju pitanja Kosova i Metohije mora da se pitaju svi građani.


Dragomir J. Karić je ukazao na značaj reči predsednika Vučića u kojima je poručio da više nikada neće biti pogroma Srba na Kosmetu i slaže se sa konstatacijom da su moguća dva scenarija, od kojih je jedan normalizacija odnosa sa Albancima, a drugi zamrznuti konflikt.

U potpunosti verujem u iskrene napore predsednika Vučića da učini najbolje za srpski narod kada je u pitanju Kosmet, jer sve što je do sada uradio potvrđuje da želi dobro svim građanima - od gradnje najmodernijih auto-puteva, otvaranja novih radnih mesta, vraćanja RTB Bor i Železare među gigante svetskog ranga, a ne zapostavlja ni afirmaciju herojske borbe srpskih vojnika za očuvanje slobode, istakao je poslanik Dragomir J. Karić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Samo mirno

28.05.2019 11:44

Samo hladne glave i mirnim putem do resenja!