BRUKA! Hrvati srpskim parama otimaju Teslu

Autor:

Vesti

23.11.2017

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska elektroprivreda (HEP) glavni je finansijer projekta kojim Hrvatska pokušava da našeg naučnika Nikolu Teslu brendira kao svog.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Podsetimo, Srpski telegraf je još u ponedeljak pisao da su Hrvati pokrenuli specijal o Nikoli Tesli kao hrvatskom naučniku u svom Večernjem listu i da će ga promovisati u Briselu već početkom decembra. Međutim, još skandaloznije je što ovaj projekat delom finansiraju i srpskim novcem. Naime, glavni finansijer ovog projekta je HEP, koji je nedavno ušao i na srpsko tržište, pa i mi posredno učestvujemo u tom projektu.

Naime, grad Valjevo je u junu sa ovim preduzećem sklopio ugovor o snabdevanju javne rasvete i semafora, vredan 50 miliona dinara, a u avgustu i Kraljevo, koje je HEP na ruke dalo čak 80 miliona. I to nisu prve srpske pare koje su uzeli, jer već snabdevaju strujom kompaniju "Cimos".

130 miliona Kraljevo i Valjevo će dati Hrvatskoj elektroprivredi

Tako ne samo da finansiramo hrvatske penzionere kupovinom hrvatskih proizvoda iz "Atlantik grupe" već i veliki projekat Hrvatske da našeg naučnika Nikolu Teslu brendira kao svog.

Međutim, prema rečima ministra energetike Aleksandra Antića, Kraljevo i Valjevo neće moći da promene snabdevača sve dok ne izmire prethodna dugovanja prema EPS.

- Zakon o energetici zabranjuje promenu snabdevača ako prema prvom snabdevaču imate bilo kakva dugovanja. Pa na šta bi to ličilo da sada svako ko duguje nekome za struju ili gas u jednom trenutku kaže - pa dobro, ja ću sad da promenim snabdevača i ima da me snabdeva neko drugi - naveo je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading