Ministar Ružić: Vanredne okolnosti nisu zaustavile proces obrazovanja

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Vesti

19.04.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak đaka u školske klupe je pokazatelj da se epidemiološka situacija popravlja, izjavio je jutros ministar prosvete Srbije Branko Ružić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branko Ružić

On je za RTS rekao da je važno da nije izgubljena ni jedna školska godina i da postoji kontinuitet u obrazovanju. Vaspitno-obrazovni sistem je pokazao rezistentnost i virus nije značajno ušao u škole, istakao je Ružić.

On je naveo da nije bilo više od 2-3 odsto zaraženih među zaposlenima i oko jedan odsto među đacima, ali je dodao da to ne znači da su se zarazili u školama ili na fakultetima.


Ružić je naglasio da je vakcinacija jedini lek da se suzbije epidemija i savlada korona virus.

- Oko 55.000 zaposlenih u prosveti je vakcinisano, što je nešto više od trećine i to je dobar pokazatelj. Ja i ovim putem pozivam, ne samo prosvetne radnike već građane iz svih starosnih grupa da se vakcinišu - rekao je Ružić.

On je dodao da je nastavnicima dozvoljeno da od programa odstupe do 20 odsto, kako bi se sa đacima fokusirali na najvažnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading