Tajna ispravne molitve: Otac Tadej otkrio kada bog pomaže

Autor: Stil kurir, Republika

Vesti

19.11.2020

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Tadej je u razgovoru sa Vladetom Jerotićem govorio: "Bog je neuhvatljiva energija, i čovek nosi u sebi neuhvatljivu energiju. Kada se te dve energije usklade, kakav raj već ovde na zemlji, kakva radost i sveobuhvatna ljubav."

RepublikaFoto: youtube.com/French Vejters
Otac Tadej

Za isihaste i mistike, kojima je pripadao i Sveti Sava, nije znanje – svetlost, nego je božanska energija –znanje.

Ja nisam u stanju da se molim, kao Sveti Sava, po mesec i nešto dana, ali verujem u učenje isihasta. I verujem u čuda. Možemo da ih osetimo u svakom trenutku svog života ako prestanemo sa pokušajima da sve razumemo intelektom i ukoliko batalimo naše procene i mišljenja i naučimo da se približavamo Bogu, jer tako ćemo biti potpuno otvoreni za uticaj božanskih energija.

Mi kažemo da verujemo, ali u stvarnosti nije tako. Ne prestajemo da mislimo o problemima i unervozimo se i brinemo, i time Bogu dajemo do znanja da želimo sve sami da rešimo jer nemamo vere u Njega. Na taj način mi ne dobijamo odgovore na svoje molitve jer imamo „očekivanja“.

 

Smatramo da znamo šta je ispravno i savršeno za nas, pa kada tražimo nešto od Boga, činimo to na gotovo zapovedni način, kao da Bog ne zna šta je za nas najbolje.

Bog je za nas pripremio mnogo više nego što možemo da zamislimo, ali mu mi ne dozvoljavamo da nam to pruži, jer mi imamo svoje striktno zacrtane planove i lične priče u koje smo se začaurili. Zatvarajući se na taj način, ostavljeni smo bez mogućnosti da primamo ono što je ispravno i savršeno za nas u svakom trenutku.

Ako želimo da nam Bog pomogne, neophodno je da odbacimo očekivanja, ali i uverenja i organičenja koja su nam nametnuta ili od okoline ili od roditelja ili dalekih predaka. Ako se svega toga oslobodimo, u određenom trenutku će doći najprikladnija i savršena stvar. Nikada ne znamo na koji način. Da bismo prihvatili to iznenađenje, moramo to dozvoliti.

 

Bog deluje svojim energijama na najčudesnije i najtajanstvenije načine. Ako dozvolimo da deluje i prema nama, ako verujemo i uzdamo se svim srcem, sve će nam doći bez ikakvog napora.

Bog je jedini koji može da otvori pojedina vrata i da nas približi ljudima koji će nam pomoći i osnažiti nas na našem putu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading