OVO JE BIO PROBLEM: Zašto Deni Avdija nije zaigrao za reprezentaciju Srbije?

Autor:

Sport

19.11.2020

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deni Avdija, 9. pik ovogodišnjeg drafta, koji ima i srpsko državljanstvo dvoumio se da li da zaigra za košarkašku reprezentaciju Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Deni Avdija

Otac mu je Zufer Avdija legendarni košarkaš Crvene zvezde, koji je otkrio koji problem je njegov sin imao i zašto nije mogao da igra za Srbiju.

Denija je kao 9. pika izabrao  Vašington, a svojom pojavom na izboru je oduševio Srbiju.

- On je trebalo da služi vojni rok u Izraelu. To je bio problem jer on ima i srpsko državljanstvo. Da je odlučio da igra za našu reprezentaciju, a pričao sam o tome sa Saletom Đorđevićem i ljudima iz saveza, ovde bi imao problem sa vojskom koja traje tri godine, jer ne bi dobio status vrhunskog sportiste- rekao je Avdija stariji.

RepublikaFoto: Starsport
Zufer Avdija

- Bilo je priče da 2018. godine mora da odluči za koju reprezentaciju će da igra. Bio sam u kontaktu sa Saletom i savezom, međutim, da se opredelio za Srbiju ne bi mogao da izađe iz zemlje tako lako i imao bi problem sa trenizima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading