CRNI BILANS: PALILI KOLA, TUKLI KONJE, POLICAJCU RAZBILI LOBANJU!

Autor:

Vesti

09.07.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je da neće podneti ostavku zbog intervencije policije ispred Skupštine u noći između utorka i srede, ocenivši da je postupanje policije bilo izuzetno profesionalno i da je građanima Srbije poslata poruka da mogu verovati svojoj policiji.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Odgovarajući na pitanja o krvavim glavama demonstranata i scenama kada je nekoliko policajaca tuklo već savladane demonstrante, Rebić je kazao da je bilo i krvavih policijskih glava i da je nedavno u Parizu viđeno mnogo brutalnije postupanje policije. Odbacio je optužbe da je policija upotrebila prekomernu silu i istakao da su policajci reagovali krajnje uzdržano i tek kad su im životi bili ugroženi.

Istakao je da policija nije koristila silu dok to nije morala.

- To je bio skandal u ponašanju dela građana, grupice od možda 200 ljudi, koliko je, prema našim procenama, učestvovalo u ovom vandalskom delu - rekao je Rebić i naveo da je do upotrebe suzavca i službenih konja došlo pošto su ljudi u više navrata pokušali da uđu u Skupštinu Srbije i gađali policajce različitim predmetima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je juče pokazao jezive povrede policajaca nanete nožem.

Crni bilans

- 43 policajca povređeno, među kojima jedan ima frakturu lobanje

- 17 demonstranata povređeno

- 5 policijskih kola zapaljeno

- 3 policijska konja povređena

- 71 štit uništen, mnogo vizira, ručnih radio-stanica i šlemova, a oštećena su dvoja vrata-detektora za proveru osoba koje ulaze u Skupštinu Srbije

- 20 intervencija ispred Skupštine tokom nereda imala Hitna pomoć

- 24 osobe privedene zbog nereda

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Adam

09.07.2020 07:53

Žao mi je što nisu uhapšeni svi koji su bacali kamenje. Policija je samo stajala i trpela batine. Moralo je biti i opkoljavanja pojedinih isturenih grupica.