Bujke cenzor! Direktor RTS zabranio Srpski telegraf

Autor:

Vesti

04.03.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cenzura na javnom servisu! Radio-televizija Srbije reklamira se očito samo u za njih podobnim medijima, pa su tako u javnoj nabavci za te potrebe uzeli u obzir sve štampane i elektronske medije osim Srpskog telegrafa i Informera. Stručnjaci su takav potez ocenili kao bezmalo skandalozan.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bujošević

Naime, RTS je prošlog meseca raspisao javnu nabavku za reklamiranje svog programa u štampanim i onlajn medijima, te po partijama naveo sve domaće medije iz tih sfera izuzev našeg lista i Informera.

BEZ ODGOVORA

Zbog čega je RTS odlučio da se ne oglašava u samo dva medija, dok je prostor za reklamu ostavio čak i u mnogo manje čitanim medijima, od javnog servisa nismo uspeli da saznamo iako smo danima čekali njihov odgovor. Na pitanje poslato u poruci nam nije odgovorio ni generalni direktor RTS Dragan Bujošević.

Ko se sve našao kao podoban za reklamu RTS

- Blic i Blic žena sa portalima, kao i portal Noizz

- Kurir

- Večernje novosti i portal Novosti

- Alo i portal Alo

- Politika i portal Politika

- Nedeljnik i portal Nedeljnik

- portal Telegraf

- časopisi Glorija, Stori i Helou

- Portali Na dlanu i Diplomacy and commerce

- portal Mondo

- portal Media daily

- Karater i portal Budi karakter

Istraživački novinar Marko Matić istakao je za naš list da je u pitanju tipičan primer zloupotrebe javnih resursa.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Matić

- Odluka direktora RTS Dragana Bujoševića da zbog ličnog animoziteta iz reklamne kampanje javnog servisa isključi najtiražnije dnevne novine u Srbiji je školski primer zloupotrebe javnih resursa. Nažalost, ovo je samo nastavak višegodišnje loše prakse koju Bujošević sprovodi, a što dovodi do postavljanja pitanja odgovornosti i neophodnih promena na čelu RTS - naglasio je Matić.

Matić: Zbog ličnog animoziteta isključio je najtiražnije dnevne novine

Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, napominje da kada se raspisuje javna nabavka, ne može da se uslovljava ko će na nju da se javi.

Jeremić: Nije mi jasno da neko uopšte može da pribegne takvoj vrsti diskriminacije

- To je apsolutno nedopustivo i nije mi jasno da neko uopšte može da pribegne takvoj vrsti diskriminacije. Oni, istina, mogu da postave uslove u javnoj nabavci na osnovu kojih će posle reći da ih neko ne ispunjava, ali da nekoga u startu otpišu, nikako nije moguće. Istovremeno se pitam gde su do sada bile te javne nabavke za reklamiranje. Očito je da nezakonito rade i selektiraju ko može, a ko ne može da objavljuje njihove reklame, što su nedopustive stvari kojima su očito skloni žuti restlovi u javnom servisu. Zato me sve to i ne čudi imajući u vidu ko je na čelu RTS, pošto riba uvek smrdi od glave - kaže Jeremić za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading