ČETIRI VRTIĆA DOBILA VOZILA OD GRADA: Vesić i Gak uručili ključeve!

Autor: beograd.rs

Vesti

18.05.2018

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak uručili su danas ispred Starog dvora ključeve novih vozila za dostavu hrane direktorima četiri predškolske ustanove.

RepublikaFoto: www.beograd.rs

Po jedno pik-ap vozilo dobile su predškolske ustanove "Boško Buha" sa Palilule, "Sima Milošević" iz Zemuna i "Čika Jova Zmaj" sa Voždovca, dok je PU "11. april" sa Novog Beograda dobila kombi vozilo.

Gradski menadžer je istakao da su deca i najstariji sugrađani prioritet Beograda i da se Grad Beograd stalno trudi da za njih uradi nešto novo.

- U ovom trenutku više od 70.000 dece boravi u obdaništima, od čega je oko 58.000 u obdaništima kojima je osnivač Grad Beograd. To je zaista veliki sistem za koji je veoma važno da ima najbolje uslove. Osim što ulažemo u renoviranje samih objekata, radimo nova igrališta, nastavljamo da podižemo kvalitet u dostavi hrane za vrtiće - kazao je Vesić.

RepublikaFoto: www.beograd.rs

On je podsetio da obdaništa imaju svoje centralne kuhinje i da je upravo zato Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu preduzeo nabavku četiri nova vozila za prevoz hrane za četiri predškolske ustanove.


- Hrana će biti prevožena po svim zakonskim uslovima, sa klimom i potpuno zaštićena kako bi deca bila bezbedna. Mi svake godine povećavamo broj dece koji se nalazi u obdaništima, a kroz mrežu škola, koju radimo zajedno sa republikom, neki školski objekti biće pretvoreni u obdaništa i dobićemo još 1.500 mesta. Nastavićemo da gradimo vrtiće i u narednim godinama i nije daleko dan kada će i predškolsko obrazovanje postati obavezno, što znači da ćemo morati da imamo mesta u vrtićima za svu decu - kazao je gradski menadžer.

On je podsetio da je Grad Beograd napravio veliki napredak u poslednje četiri godine.
RepublikaFoto: www.beograd.rs

- Pre četiri godine u Beogradu je u vrtićima bilo 47.500 dece, a danas ih je 70.000. Tadašnja cena bila je 9.700 dinara, a sada manje od 5.600. Kao grad smo se pokazali kao veoma odgovorni i nastavićemo da ulažemo kada su u pitanju deca, i to ne samo u vrtiće već i u dečja pozorišta, Pionirski grad i druge ustanove koje se bave decom. Kao što sam rekao, naša orijentacija su najmlađi, jer zrelost jednog društva se ogleda u tome kako se odnosi prema najstarijim i najmlađim sugrađanima - zaključio je Goran Vesić.


Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak istakao je da pored kvaliteta hrane, Grad Beograd vodi računa i o tome da prevoz hrane do vrtića bude na najvišem nivou.
RepublikaFoto: www.beograd.rs

- U ove četiri predškolske ustanove boravi 24.000 dece u 133 vrtića i ova vozila služiće da se u najboljim mogućim uslovima i na najbezbedniji način dostavlja hrana za decu. Mi smo za ovu nabavku izdvojili 11,4 miliona dinara i ovo je samo početak modernizacije voznog parka za dostavu hrane predškolskim ustanovama. Svakog dana radimo na tome da renoviramo predškolske ustanove i iznova stvaramo što bolje uslove za boravak dece u obdaništima - kazao je Slavko Gak, naglasivši da će u naredne četiri godine prevoz hrane u beogradske vrtiće biti potpuno obnovljen i modernizovan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading