Poslušajte himnu Beograda

Autor:

Vesti

15.07.2021

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom o pesmi grada Beograda, koja je u junu doneta na sednici Skupštine grada, odabrana je pesma "Himna Beogradu" za zvaničnu pesmu grada Beograda, za koju je tekst napisao Tanasije Mladenović na muziku Mihovila Logara.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Beograd

Predmetnom odlukom je naloženo da svi organi Grada Beograda i gradskih opština, preduzeća, ustanove i ostale organizacije čiji je osnivač Grad, odnosno Gradska opština, imaju obavezu da obezbede da se pesma grada Beograda izvodi prilikom organizovanja proslava, svečanosti i drugih kulturnih, sportskih i sličnih manifestacija.

Istim aktom je određeno da Centar beogradskih festivala obezbedi audio-verziju pesme grada koja će se koristiti prilikom njenog izvođenja. U skladu sa navedenim, Centar beogradskih festivala je snimio izvođenje pesme grada za simfonijski orkestar i hor, a po aranžmanu Damira Handanovića, v.d. direktora CEBEF-a. 

Himnu grada Beograda poslušajte ovde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading