POZNAT PRVI FINALISTA ROLAN GAROSA: Pobednik rešen posle pet setova

Autor:

Sport

11.06.2021

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo polufinale Rolan Garosa je u potpunosti opravdalo očekivanja i bilo je izvrsa uvertira za duel između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev

Prvi finalista Rolan Garosa je Stefanos Cicipas koji je u pet setova savladao Aleksandera Zvereva.

Grk je slavio sa 3:2 (6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3), posle tri sata i 38 minuta igre.

 

Prvi set je pripao grčkom teniseru koji je došao do brejka u drugom gemu i tu prednost je sačuvao do samog kraja. U drugom setu je viđena veoma zanimljiva situacija, pošto je Zverev sa jednim brejkom došao do prednosti od 3:0, ali je potom Cicipas osvojio šest vezanih gemova i tako poveo sa 2:0 u setovima.

Međutim, Nemac je nekako lako uspeo da poravna rezultat u narednih sat i po. Osvojio je Zverev treći i četvrti set zahvaljujući brejkovima, po jedan u oba seta, koje je pravio u ranim fazama setova.

Odlučujući set je otvoren neverovatnim gemom u kom je na servisu bio Cicipas. Zverev je poveo 0:40, ali je Grk uspeo da spase tri vezane brejk lopte i da osvoji gem. Ubrzo je na krilima toga oduzeo servis protivniku za 3:1 i tu krucijalnu prednost je sačuvao do kraja meča.

Cicipas će se u prvom gren slem finalu u karijeri sastati sa pobednikom meča Novak Đoković - Rafael Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading