NADAL IZJAVOM PRETI NOVAKU: Mogu mnogo bolje nego sad!

Autor: Republika

Sport

26.04.2021

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal je 12. put osvojio turniru u Barseloni. Nikad teže, kako i sam tvrdi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Maraton od tri sata i 38 minuta protiv Stefanosa Cicipasa u finalu postao je novi teniski klasik. Nadal je uspeo da se iskobelja iz neugodne situacije i dođe do trijumfa koji je na neobičan način proslavio:

- Igrao sam iz meča u meč sve bolje tokom nedelje. Mislim da imam još prostora da napredujem. Stvarno verujem da mogu da igram mnogo bolje nego što sada igram na šljaci. Nadam se da će mi ovaj trijumf pomoći da podignem nivo igre kako bih se borio za trofej na narednih nekoliko turnira na kojima ću igrati - izjavio je posle pobede u finalu.

Cicipas je posle titule u Monte Karlu pokazao da izrasta u ozbiljnog konkurenta Nadalu i na najsporijoj podlozi:

- Nikada nisam igrao finale poput ovoga u Barseloni, mnogo mi znači što sam protiv igrača kao što je on, posle njegovog trijumfa u Monte Karlu i svih mečeva ovde gde nije izgubio ni set pre ovog duela. Važna je pobeda za mene, potvrđuje da sam postepeno dizao formu od početka turnira. Sve je u tome da prihvatite izazov, da shvatite da i kad ne igrate dobro da morate da se borite i tražite rešenje svakog dana. To sam i uradio - rekao je Nadal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading