NOVAK JE I DALJE VLADAR: Đoković prvi na ATP listi, ali mu se Nadal opasno PRIBLIŽIO! Srbija ima pet tenisera u Top 50

Autor:

Sport

26.04.2021

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova ATP lista je izašla, baš kao i svakog ponedeljka, a na njoj prvo mesto i dalje zauzima Novak Đoković.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Srpskom asu je to 318. nedelja na čelu ATP liste u karijeri, čime je dodatno podebljao rekord.

Novak Đoković je prethodne nedelje ispao u polufinalu Serbia opena i tako osvojio 90 poena, dok se Rafael Nadal titulom u Barseloni vratio na drugu poziciju sa osvojenih 320 poena, što znači da je za 270 poena bliži Noletu nego prošle nedelje.

Trenutno, Novak ima 11.963 poena ukupno, dok je Rafa na koti od 9.810.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Sa druge je na treću poziciju skliznuo Danil Medvedev, a mađu prvih deset više nije bilo promena, pa pozicije od četvrte do desete drže Dominik Tim, Stefanos Cicicpas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Rodžer Federer, Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

Što se srpskih tenisera tiče, među 50 najboljih na svetu se nalazi još njih četvorica. Filip Krajinović je izgubio tri pozicije i sada je 36. na listi, a odmah iza njega na 37. mestu je Dušan Lajović koji se nije pomerao. Baš kao i Duci, na istim pozicijama su ostali i Miomir Kecmanović (47) i Laslo Đere (49).

Nikola Milojević je 135. na listi, Danilo Petrović drži 157. mesto, a Viktor Troicki 195. Najveći skok od srpskih igrača je napravio Hamad Međedović koji je sa 854. došao na 774. mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading