Tajson izdao Trampa, podržao demonstrante!

Autor: PREDRAG VUKOVIĆ

Sport

10.06.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada su bili veliki prijatelji, ali je sada Majk Tajson (53) okrenuo leđa Donaldu Trampu (73)! Jedan od najboljih boksera svih vremena izdao je predsednika SAD, sa kojim je u dobrim odnosima bar 30 godina. Gvozdeni Majk se pridružio protestima za prava Afroamerikanaca, koji se održavaju širom Sjedinjenih Američkih Država. Talas velikog nezadovoljstva počeo je nakon smrti Džordža Flojda u Mineapolisu, koga je ubio policajac belac Derek Čovin tako što mu je preko osam minuta držao koleno na vratu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk odbacio 30 godina staro prijateljstvo sa Donaldom

Brojni sportisti su se već oglasili i stali uz proteste, neki su i izašli na ulice, a Majk je objavio fotografiju kako kleči, prećutno dajući podršku demonstracijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on Jun 8, 2020 at 10:11am PDT

On je zapravo ponovio gest Kolina Kepernika, bivšeg kvoterbeka San Franciska, člana NFL lige.

Kolin je pre četiri godine odbio da stoji uspravno prilikom intoniranja američke himne uoči utakmice jer se borio protiv rasizma u američkom društvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolin Kepernik

Tramp je tada rekao:

- Ovo je jeziva stvar. Možda je Kolinu bolje da potraži drugu državu koja će mu više odgovarati od naše.

Pre samo pet godina Tajson je podržao Trampa u kampanji za predsednika Amerike, ali su se sada odnosi, očigledno, zaoštrili između njih dvojice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading