(VIDEO) Održan Sajam sporta u centru Subotice

Autor:

Sport

09.06.2020

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska Subotica pokazala je svoje najlepše lice na Malom sajmu sporta koji je organizovao Sportski savez Srbije uz pomoć Sportskog saveza Subotice, a uz podršku grada i Ministarstva omladine i sporta.

RepublikaFoto: SSS
Vanja Udovičić

Na Gradskom trgu fantastičnom organizacijom i pozitivnom energijom rasterani su oblaci i kiša, a okupljeno je preko 40 sportskih klubova koji su imali aktivacione zone. Moramo napomenuti da je to samo deo subotičkih klubova, samo SD Spartak broji 128 klubova.

Više od hiljadu posetilaca uživalo je u akrobacijama gimnastičara, spretnosti na atletičarskom poligonu, rvačkim zahvatima, deca su pokušala postići poen odbojkašicama, dati gol fudbalerima ili ubaciti trojku košarkašicama, mogli su i da se spuste zip-lajnom koji su nadgledali planinari. U prolazu su razgledali jedrilice, oprobali se na ergometrima i upoznali sa detaljima u mačevanju. 

RepublikaFoto: SSS
sa Tamašem Kajdočijem

Grad olimpijskog šampiona i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka pokazao je da ne treba da brinu za budućnost sporta. 

RepublikaFoto: SSS

- Posebne su emocije danas kada Sportski savez Srbije organizuje Mali sajam sporta u mom gradu, u Subotici. Veoma sam ponosan na sve sportiste, na sve one koji se brinu o sportu ovog grada. U proteklom periodu urađeno je mnogo na obnovi sportske infrastrukture. Skoro sve škole imaju terene sa novom tartan podlogom, Gradski stadion je dobio novi teren i atletsku stazu, a uskoro će zasijati punim sjajem kada budu i tribine obnovljene. Ministarstvo omladine i sporta zaista nije zaboravilo najseverniji grad Srbije i zaista im se mogu samo zahvaliti na svemu. Današnja slika nam govori da ima mnogo dece koja će krenuti stopama šampiona, pa Subotica ne mora brinuti za budućnost. Nadam se da su svi posetioci uživali - rekao je Štefanek.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković nije sumnjao u kreativnost i posvećenost Subotičana:

RepublikaFoto: SSS

- Bilo je potrebno vreme i ulaganje energije i rada u sport, kako bi to bio prepoznatljiv segment grada Subotice i kako bi Mali sajam sporta bio sadržajan. A kada uz talentovane i vredne sportiste imate posvećene sportske radnike - ne izostane podrška i pomoć Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Sportska ponuda je veoma raznovrsna u Subotici, infrastruktura se obnavlja, ali želim da naglasim da nema opuštanja i da je na teritorijalnom savezu i gradskim vlastima da nastave marljivo da rade i ispune naša očekivanja, a to je da iznedre još mnogo šampiona - rekao je Marinković.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je značaj Malih sajmova sporta:

- Hvala Sportskom savezu Srbije što marljivo organizuje Male sajmove sporta širom Srbije jer na taj način želimo da deci prikažemo sport na što bolji način i navedemo ih da zavole i treniraju neki od sportova. Na ovaj način promovišemo i sportove kojih možda nema toliko u medijima i podstaknemo sve građane da se bave rekreacijom i sportom - rekao je Udovičić.

RepublikaFoto: SSS

Nadamo se da će se deca iz Subotice ugledati na svoje sugrađane sportiste i već od sutra izaći na terene, igrališta, bazen ili sportsku dvoranu i nastaviti tradiciju da Subotica bude prepoznatljiva po sportu. A Sportski savez Srbije nastavlja da organizuje Male sajmove sporta - četvrtak Sombor, a petak Čačak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading