(VIDEO) DRAGIĆ NOKAUTIRAO BAKSE: Majami Hit prvi finalista Istoka!

Autor:

Sport

09.09.2020

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Majami Hita plasirali su se u finale istočne konferencije pobedivši posle pet utakmica Milvoki Bakse.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Dragić

Hit je u petom duelu dve ekipe slavio 103:94 i rezultatom 4-1 prošao je u finale u kojem će igrati protiv Bostona ili Toronta (3-2 u seriji za Seltikse).

Baksi su na ovom susretu, baš kao i u većini četvrtog duela, bili bez Janisa Adetokumba koji je zbog povrede zgloba morao da propusti meč.

To nije omelo ekipu Majka Badenholzera da odlično krene duel, odnosno dobije prvu četvrtinu rezultatom 28:19.

Ipak, u drugoj deonici odigrali su veoma loše i na poluvremenu su imali šest poena zaostatka. Do kraja utakmice Hit je održavao prednost koja je u četvrtoj četvrtini bila i dvocfirena.

Majami je odigrao sjajnu timsku utakmicu, poeni su bili odlično raspoređeni, što je na neki način i zaštitni znak ovog tima.

Batler i Dragić bili su najefikasniji sa 17 poena, Krauder je dodao 16, Hiro je ubacio 14, a Adebajo je imao 13 poena.

Na drugoj strani Kris Midlton ubacio je 23 poena i uz to je imao sedam skokova i šest asistencija, Lopez je imao 15 poena i 14 skokova, dok je Divinčenco meč završio sa 17.

Hit je kao četvrtoplasirana ekipa ligaškog dela sezona uspela da eliminiše prvu ekipu, čime su pokazali da su ekipa za velika dela i da mogu da idu sve do kraja – do titule šampiona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading