NI PRLJAVOM IGROM NISU ZAUSTAVILI SRBINA: Jokiću razbili ja*a, on olupao Kliperse!

Autor: Marija Stefanović

Sport

07.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikolu Jokića (25) ni razbijena ja*a ne mogu da zaustave! Srpski košarkaš dobio je udarac u međunožje od košarkaša LA Klipersa Lua Vilijamsa (33) posle čega se dugo previjao na parketu. Međutim, ni to ga na kraju nije sprečilo da rivalu ubaci 26 poena i donese trijumf Denveru sa 110:101 za izjednačenje 1-1 u polufinalnoj seriji Zapada NBA lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Koliko je bio nadmoćan i nezaustavljiv govori podatak da je Jokara rivalu samo u prvoj četvrtini ubacio 24 poena, dok je u nastavku više pažnje obratio na skok, pa je susret završio sa 18 uhvaćenih lopti. Iako je dobijao batine ceo susret, reprezentativac Srbije ostao je smiren. To je mnoge iznenadilo, pa su ga nazvali sporim, a on je posle meča istakao da je tempo igre prilagodio svojim mogućnostima.

- Strpljiv sam jer ne mogu brzo da trčim, to mi je jedina opcija. Zato moram da nateram sve da igraju u mom tempu. Kada imam loptu u napadu, tražim greške u odbrani, šta će rival da uradi, šta će da propusti. Radim to malo sporije, igram u svojoj komfornoj zoni - poručio je Jokić, a onda dodao da on nije najvažniji, već to što je njegov tim pobedio:

- Pogodili smo mnogo šuteva, bili smo agresivni i igrali smo slobodno, takva energija vodila nas je kroz celu utakmicu. Odigrali smo odbranu na visokom nivou, ispred njihovih glavnih igrača uvek je bio neko, punili smo reket i to nam je mnogo pomoglo. Imali su dosta ofanzivnih skokova zbog takve naše odbrane, mislim da moramo samo u defanzivnom skoku da se poboljšamo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading