(VIDEO) BRUTALNA PARTIJA JOKIĆA UZALUD: Klipersi posle preokreta stigli do novog vođstva u seriji!

Autor:

Sport

08.09.2020

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Los Anđeles Klipersa 113:107 u trećem meču polufinala Zapada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Jokića i Zubca

Izabranici Majka Melouna odigrali su veoma lošu poslednju četvrtinu u kojoj su postigli svega 19 poena.

Nikola Jokić bio je fenomenalan međutim nije imao podršku saigrača.

Srpski košarkaš meč je završio sa 32 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Nagetsi su gotovo tokom celog meča vodili i kontrolisali utakmicu, međutim od sredine četvrte četvrtine Klipersi preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Ključni period bio je na otprilike 2-3 minuta do kraja utakmice kada je Džeremi Grent tri puta promašio otvoren šut.

Ekipa Doka Riversa iskoristila je te neuspehe i do kraja je uspela da slomi otpor rivala. Jokić jednostavno nije imao podršku i ofanzivno jedino može da se izdvoji partija Majkla Portera juniora (18 poena i 10 skokova), koji je, ruku na srce igrao lošu odbranu.

Utakmica je otvoran u odličnom ritmu, igralo se koš za koš i tako je sve bilo do kraja prve četvrtine (32:33).

Nikola Jokić sa jedne i Pol Džordž sa druge strane bili su veoma raspoloženi i predvodili su ekipe u gotovo svim statističkim kategorijama posle 12 minuta igre.

Srpski košarkaš popunio je sve kolone postigavši 10 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Početka druge četvrtine pripao je ekipi Majka Melouna. Nagetsi su odlično igrali i razlika je brzo bila dvocifrena.

Ipak, Denver tu prednost nije uspeo da zadrži do kraja poluvremena. Jokić i saigrači loše su finiširali prvi period igre i na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 57:55 za "domaćina".

Tokom treće deonice košarkaši iz Kolorada održavali su prednost, a u ovom periodu posebno je briljirao Jokić sa tri uzastopne trojke. To je Denveru donelo dvocifrenu prednost, međutim kao po navici Klipersi su "k'o dlanom o dlan" uspeli da istope zaostatak.

Nagetsi su svojim greškama vraćali protivnika u život, koji je to znao kako da iskoristi u četvrtoj četvrtini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Klipersi su zaigrali mnogo čvršće, sudije su im to dozvolile i ekipa Majka Melouna teško je dolazila do koša. U završnici kao tragičar može da se okarakteriše Džeremi Grent koji je pri egalu, ili minimalnom zaostatku Denvera, mašio otvorene šuteve.

Tim iz Los Anđelesa znao je to kako da kazni i na kraju je upisao drugu pobedu u seriji.

Do trijumfa predvodili su ih Pol Džordž sa 32 poena, četiri skoka i asistencije, Lenard sa 23 poena, 14 skokova i šest asistencija, dok je Moris imao 12.

U poraženom sastavu osim Jokića i Portera, Marej je postigao 14 poena uz očajnih 5/17, Grent je imao 11 uz 5/14, a Milsap je ubacio 11.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading