ZVEZDA SRUŠILA SVETSKI REKORD: Crveno-beli istorijskom pobedom nadmašili EVROPSKOG VELIKANA

Autor:

Sport

20.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije razbio Metalac (5:1), došao do 114 golova u sezoni i tako prebacio Partizanov učinak (111). S osvojenih 108 bodova nadmašen Seltik.

RepublikaFoto: Starsport
Šampionsko slavlje na "Marakani"

Fudbaleri Crvene zvezde srušili su svetski rekord!

Crveno-beli su istorijskom pobedom nad Metalcem 5:1 (3:0) u poslednjem 38. kolu Superlige Srbije prebacili učinke Partizana i Seltika.

Četa Dejana Stankovića za samo 34 minuta nadmašila je Partizanov učinak od 111 pogodaka u sezoni 1999/2000. i dala gol više, ispisujući nove stranice u istoriji domaćeg šampionata. Strahinja Savić, golman ekipe iz Gornjeg Milanovca, vadio je loptu iz mreže posle šuteva Milana Gajića u drugom i El Fardu Bena u petom i 34. minutu utakmice. Međutim, to nije bilo sve, već su se u strelce upisali Kanga (50) i Pavkov iz penala u 77. minutu, pa rekord od juče iznosi 114 golova u sezoni.

Ova generacija je prva u istoriji Zvezde koja je osvojila titulu bez poraza

Međutim, Milan Borjan i saigrači su i na planetarnom nivou pomerili granice jer im i Seltik gleda u leđa. Škotski velikan je u sezoni 2016/17. osvojio 106 bodova, a tim s Marakane je ove takmičarske godine upisao dva boda više. Ova generacija nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta je došla i do trećeg velikog priznanja pošto je sa 35 pobeda i tri remija postala prva ekipa iz Ljutice Bogdana koja je osvojila titulu bez poraza.

Zanimljivo, Crvena zvezda je u sezoni 2007/2008. takođe završila sezonu neporažena, ali je 21 pobeda bila uzaludna zbog 12 nerešenih mečeva i na kraju je bila drugoplasirana, s pet bodova manje od Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Pehar Borjanu uručio v.d. predsednik FSS Marko Pantelić

Najveći broj golova crveno-belih ove sezone u Superligi bio je šest i to na utakmicama protiv Voždovca 6:0 u osmom kolu, što je i najubedljivija pobeda, a Zlatibor je pao sa 6:1 u 36. kolu posle preokreta. Najbolji strelac tima s Marakane u Superligi bio je Mirko Ivanić sa 16 pogodaka, dok su sa po 14 izjednačeni Aleksandar Katai i Milan Pavkov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
posmatrac iz daleka

20.05.2021 06:05

Nema komentara ? A i zasti bi. Toje tako normalno !!!