BRATSKO MORE JEFTINIJE NEGO IKAD: Grčka se krčka već od 120 EVRA!

Autor:

Vesti

20.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo smo čekali da se otvore granice i počne sezona na grčkom primorju, a ako se po jutru dan poznaje, ova sezona će biti izuzetno povoljna, budući da se na već postojeće turističke ponude nude dodatni popusti. Da su cene niže nego i pre korone, potvrdio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić.

- Cene su znatno niže, čak niže nego 2019, a grčki ugostitelji su i više nego zadovoljni turistima koji dolaze iz Srbije - naveo je Seničić za Srpski telegraf.

Sa sajtova preko kojih se rezerviše smeštaj veliki crvenim slovima ispisane su cene koje mame potencijalne turiste, a u mnogim objektima ostavljena je i mogućnost besplatnog otkazivanja aranžmana, sve kako bi se privukao što veći broj turista da poseti Grčku.

Braća Grci su ove sezone turistima omogućili da na najpopularnijim destinacijama letuju i za 200 evra, pa se tako na dobro poznatim lokacijama koje posećuju Srbi u velikoj meri poput Pefkohorija, Parge, Lefkade, Neos Marmarasa može letovati i za 200 evra, a u ovu povoljnu cenu uračunati su troškovi prevoza i smeštaja.

Uvek povoljnije turističke lokacije poput Olimpik Biča i Paralije svojim turistima ovaj put nude da iznosom od nešto više od 100 evra pokriju cenu smeštaja i puta. Naravno, ove cene odnose se na deo sezone koji nam ide u susret, a to su prva i druga polovina juna. Oni malo veštiji, koji su se već snašli u odabiru željene destinacije, mogu uštedeti i nekoliko desetina evra ako izbegnu agencije i smeštaj organizuju preko sajta koji objedinjuje sve oglase grčkih ugostitelja.

Mesto cena u evrima (prevoz + smeštaj)

* cene se odnose na prvu polovinu juna, aranžman 10 dana

Olimpik Bič  120

Paralija 119

Lefkada 119

Parga 189

Neos Marmaras 169

Tasos 158

Mesto cena u evrima (prevoz + smeštaj)

* cene se odnose na drugu polovinu juna, aranžman 10 dana

Olimpik Bič  175

Paralija 159

Lefkada 219

Parga 219

Neos Marmaras 209

Tasos 218

Pre izbijanja korone Grčka je bila omiljeno srpsko letovalište, koje je posećivalo i oko milion turista. Jasno je da ova sezona ne može da dostigne tu brojku zbog epidemiološke situacije, ali ukoliko uzmemo u obzir cene koje nude Grčki ugostitelji, nije teško pretpostaviti da će na listi srpskih turista prioritet imati lokacije u Grčkoj.

- Treba uzeti u obzir da već stižu potvrde sa svih strana o jednostavnom ulasku u zemlju, bez gužve i nepotrebnih zadržavanja na graničnom prelazu Evzoni, a cene su svakako te koje još više privlače turiste da se okrenu ka grčkom primorju. Što se tiče putovanja, ima ih za svačiji džep, uz određene pogodnosti, koje će, nadamo se, opredeliti Srbe da posete Grčku - govore za Srpski telegraf iz jedne beogradske turističke agencije.

Direktor "Jute" još jednom negira zlonamerne tvrdnje o vaučerima:

- Svi zamenski vaučeri mogu da se iskoriste do 31. decembra, dok će se od 14. januara 2022. vršiti povraćaj novca onima koji vaučere nisu iskoristili. Vratiće se kompletna suma novca koju su uplatili, bez ikakvih umanjenja.

Preko sajta na Santorini za 230 evra

Preko sajta na koji su prijavljeni grčki ugostitelji može bez posredstva agencija rezervisati samo smeštaj po nešto povoljnijim cenama. Razlika u ceni najviše se ogleda u poznatim destinacijama poput ostrva Santorini i Mikonos, koje mahom posećuju inostrane paralije. Tako preko ovog sajta devet noćenja u dvokrevetnoj sobi jednu osobu može koštati 237 evra u prvoj polovini juna, dok se na Mikonosu u ovom vremenskom intervalu smeštaj u hotelu sa dve ili tri zvezdice može obezbediti za nepunih 190 evra.

U ovu cenu nisu uračunati troškovi prevoza na pomenute lokacije, dok aranžmani koje nude agencije, a koje uključuju troškove avio-prevoza i smeštaja premašuju 700 evra po osobi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading