KORONA KATASTROFA PRED LIGU EVROPE: Najmanje devetorica NOVOZARAŽENIH!

Autor:

Sport

04.11.2020

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi sa pandemijom koronavirusa ne jenjavaju u Evropi.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracije

Najmanje devet fudbalera zagrebačkog Dinama zarazilo se korona virusom uoči sutrašnjeg meča u 3. kolu Lige Evrope sa austrijskim Volfsburgom, saopštili su danas predstavnici hrvatskog kluba.

- Na zvaničnom testu na kovid dobili smo pozitivan rezultat za pet igrača, pa uz one ranije pozitivne na korona virus dolazimo do ukupne brojke od devet zaraženih igrača s Uefine liste koji sutra ne mogu da igraju - rekao je portparol Alen Lesički.


On je naveo, prenosi Index.hr, da se imena zaraženih igrača ne smeju objavljivati zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

- Dozvoljeno je uz saglasnost te osobe, pa smo juče saopštili da je Zoran Mamić pozitivan, a ostali ne žele da otkrivaju - kaže Lisički.

Zaraženi igrači su na tzv. Uefina „A“ lista, što znači da ne moraju da budu ođavljeni kako bi se drugi grači upisali u zapisnik za sutrašnji meč. Njih će klub prijaviti s tzv. "B" liste na kojoj su igrači ''99. godišta i mlađi koji imaju pravo nastupa za Dinamo.


Volfsburg, čija ekipa takođe neće biti potpuna budući da su doputovali bez osam igrača zaraženih korona virusom, odlično je počeo takmičenje u grupi "K", posle dva kola ima četiri boda na prvom mestu, CSKA i Dinamo pod dva, a Fejenord jedan.

Do objavljivanja sastava za meč neće se znati da li su među zaraženima fudbalerima nemačke ekipe i dvojica srpskih igrača, Nemanja Rnić i Dejan Joveljić.

Hrvatska ima 56.567 registrovanih slučajeva virusa i 654 smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19, a poslednjih nedelja je došlo do naglog porasta broja slučajeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading