PROVERENE METODE NAŠIH BAKA: Odmrznite meso pomoću šećera!

Autor:

Lifestyle

09.06.2021

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste odmrzli čak i manji komad mesa, potrebno je da prođe oko dva, tri sata. Naravno da postupak možete ubrzati tako što ćete meso ubaciti u mikrotalasnu, ali postoji i negativna strana. Naime, često se dešava da se meso tretirano na ovaj način spolja već malo skuva, a iznutra ostane zaleđeno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, postoji jedan skoro zaboravljen trik koji se od davnina koristi, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.

Ukoliko vam se iznenada najave gosti ili nemate mnogo vremena za pripremu ručka, Tetka Saveta vam prenosi trik kojim su se još naše bake služile... Za njega su vam potrebni šećer i topla voda. Naime, da biste imali namirnicu spremnu za pripremu nakon samo 10 minuta, potrebno je da u toploj vodi (oko 40-45 stepeni C) rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije ili već u čemu ste ga čuvali. Nakon samo 10 minuta biće odmrznuto i moći ćete veoma lako da ga isečete na komade željene veličine. Dodatna korist od primene ovog trika je što će šećer malo pojačati i poboljšati ukus mesu. Zapravo, zahvaljujući šećeru, ono će postati meko, a, pritom, u potpunosti će zadržati teksturu i svoj ukus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading