DETALJI HAPŠENJA BELIVUKOVOG SARADNIKA: Veljinog ubicu BIA našla u Beču!

Autor:

Hronika

08.06.2021

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dario Đorđević Dekster, koga naše vlasti povezuju sa tri ubistva u Srbiji, drogu predavao vlasniku bečkog noćnog kluba!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Veljko Belivuk

Još jedan saradnik Veljka Belivuka smešten je iza brave. Dario Đorđević zvani Dekster uhapšen je u Beču s 10 kilograma heroina, zahvaljujući operativnim podacima BIA i MUP Srbije. Ovaj saradnik Belivukovog ogranka "kavačkog klana" u Srbiji se dovodi u vezu s najmanje tri ubistva i to kao organizator ovih zločina.

Austrijska policija je Dekstera zatekla s falsifikovanim dokumentima.

- Čitav ovaj lanac "kavačkog klana" koji operiše u Austriji napukao je hapšenjem Predraga Barnića, kod koga je nađeno pet kilograma narkotika i izvesna količina oružja. On je pao kad je od "kavačkih" kurira, muškarca i žene iz Crne Gore, preuzeo drogu. Naša policija i BIA su nastavili da prate ostale aktere šverca droge i tako ušli u trag Đorđeviću. Postoje operativni podaci da je narkotike, istog dana kad je uhapšen Belivuk u Beogradu, automobilom lozničkih tablica uneo u Beč i u jednoj garaži ih je predao, kako austrijski istražni organi smatraju, "jednom vlasniku bečkog noćnog kluba" iz Srbije. Da li je reč i u ovom slučaju o Barniću, pokazaće istraga. Praćenjem je utvrđeno da se nekoliko dana Dekster susretao s tim čovekom, sedao u njegov audi bečkih tablica i nekuda odlazio - objašnjava izvor iz srpske policije.

On dodaje da su oba automobila odvezena na veštačenje i sada se čeka forenzički nalaz.

DROGA STIGLA IZ LOZNICE

Policija je došla u posed i snimaka automobila kojima je droga transportovana iz Srbije u Austriju. U toj garaži je obavljana primopredaja narkotika, i to u nekoliko navrata - 4. februara, kad je u u Beogradu uhapšen Velja Nevolja i njegova ekipa, ali i nekoliko dana posle toga.

Prema nekim operativnim saznanjima srpske policije, Đorđević je za račun "kavačke" ekipe Belivuka i Marka Miljkovića, organizovao ubistva Aleksandra Šarca, Lazara Vukićevića i Dragana Ristića. Navodno, i sam je bio spreman da ubija.

On je, da sve bude zanimljivije, organizovao da se policiji u Srbiji prijavi njegov nestanak. Našao se na spisku petnaestak iščezlih, koji su na neki način povezani s Belivukovim klanom, uglavnom kao moguće žrtve. Očigledno je tako pokušao da sakrije tragove, nabavio je falš dokumenta i nastavio sa švercom droge u Beču.

U Srbiji se za Dekstera čulo prvi put 2008, kada je učestvovao u masovnoj tuči dve grupe navijača u Kaluđerici. Tada su ubijeni Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, a dva aktera obračuna su teško povređena. Među osmoricom uhapšenih bio je i Đorđević.

NEVOLJU I "KAVČANE" PRATIO FBI PREKO APLIKACIJE

Medu srpskim mafijašima zavladala je panika jer je otkriveno da je FBI u protekle dve godine, preko lažne aplikacije Anom, koju su im lukavo podmetnuli, pratio sve njihove poruke. Kriminalci su mislili da se dopisuju preko kriptovane aplikacije kojoj niko ne može da pristupi i ne sluteći da ju je napravio i, preko svedoka-saradnika, podmetnuo FBI.

Podsetimo, kriptovane aplikacije za komunikaciju s pripadnicima klana koristila je kriminalna grupa koju je predvodio Veljko Belivuk, ali i svi pripadnici "kavačkog klana", s Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom na čelu. Nakon hapšenja Belivuka kompanija "Sky ECC", koja je bila apsolutno omiljena medu kriminalcima širom sveta, pa tako i među našim, saopštila je da je neko "stvorio lažnu verziju njihove komunikacione aplikacije, učitao je na telefone, a zatim prodao putem 'neovlašćenih' kanala". Tada javnosti nije bilo poznato da iza toga stoji upravo FBI.

Naša policija se nakon hapšenja Belivukove grupe dokopala njihovih telefona sa šifrovanim aplikacijama za komunikaciju i izvukla brojne poruke i fotografije mučenih i ubijenih muškaraca koje su međusobno razmenjivali.

GAZDA RESTORANA UHAPŠEN NA KROVU SA KOKAINOM

Predrag Barnić (43), srpski ugostitelj koji u Beču drži poznati restoran, uhapšen je s više od pet kilograma droge i oružjem. U Barnićevoj kafani nastupale su brojne estradne zvezde iz Srbije, među kojima i Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Rade Kosmajac, dok je program svojevremeno vodio i glumac Dragan Marinković Maca.

- Policija je dugo sumnjala na gazdu da se bavi preprodajom narkotika. Potom su krenuli u akciju. Tajni agent policije se predstavio kao kupac i došao je u lokal s namerom da kupi kokain. Za to vreme ceo kraj bio je blokiran - naveo je portal Hojte.

Srbin nije slutio šta mu se sprema. U lokal su potom uletele specijalne jedinice austrijske policije "Kobre".

- Vlasnik restorana, kod kog se nalazio paket s kokainom, počeo je da beži. Popeo se na krov i pokušao da se otarasi droge. Bacio je paket, koji je završio u oluku - opisali su mediji.

- Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, kalašnjikov, dva pištolja glok i bereta - naveo je Hojte.

Nakon hapšenja Barnića, ispostavilo se da je za njim na snazi nalog za hapšenje u Srbiji i Španiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading