(RECEPT) VEGETARIJANSKE LAZANJE: Bogat porodični obrok bez mesa

Autor: Press online, Republika

Lifestyle

18.09.2020

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni specijalitet je jednako ukusan i kada se pripremi bez mesa.

RepublikaFoto: stvarukusa.rs
Vegetarijanske lazanje

Sastojci:

300 g brašna

kašičica soli
2-3 kašike maslinovog ulja
2 dl mlake vode

Bešamel:

70 g maslaca
60 g oštrog brašna
8-9 dl mleka
so
muskatni oraščić
100 g rendanog edamera
jaje

Fil:

700 g brokolija
500 g mini paradajza
100 g skuvanog kukuruza šećerca

Priprema:

1. Brašno i so pomešajte, dodajte ulje i vodu, i umesite glatko testo. Podelite ga na dve male jufke, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite 15 minuta. Na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljajte testo i isecite pravougaone oblike.

2. Brokoli razdvojte na manje cvetiće, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite. Na ugrejanom maslacu uz stalno mešanje kratko propržite brašno, dodajte mleko, so, muskatni oraščić i žicom mešajte dok ne zakipi. Kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta. U toplo umešajte sir i jaje.

 
3. Pripremljene lazanje kratko prokuvajte i ocedite. U podmazan pleh stavite red lazanja, po njima rasporedite deo mini paradajza sečenih na četvrtine, kukuruz šećerac i brokoli, prekrijte delom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Po želji, dok se peku ili posle pečenja, lazanje možete da pospete rendanim parmezanom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading